ארה''ב
סנטימנט המשקיעים לגבי החברות הקטנות בענף הטכנולוגיה הולך ומשתפר על רקע התמחור האטרקטיבי ותחזיות הרווח השמרניות. עד כה מניות אלו הניבו תשואות חסר כאשר החששות סביב הצמיחה העיבו על הסגמנט הזה של השוק. שיעור הנזילות מהווה כ-20% משוויין וצפוי כי החברות יחלקו את המזומן בתור דיבידנד או ישתמשו בו לצרכי המיזוגים והרכישות.
ענף השירותים בארה"ב צמח כנראה בקצב איטי יותר מאשר בחודש אפריל – כך לפני פרסום הדוחות היום. המדד ירד, לפי הערכות, מ-56 ל-55.3. הגידול האיטי במשרות החדשות ובשכר וירידת מחירי הנדל"ן מקשים על הצרכנים להגדיל את הוצאתם אחרי פתיחת שנה חזקה ברבעון הראשון.
אירופה
הבנק המרכזי של אנגליה לא מצא עדיין מספיק סיבות כדי להגדיל את תכנית רכישות האג"ח, QE (ההחלטה צפויה להתקבל ב-10.5). בבנק סבורים כי על אף החולשה הנוכחית בפעילות, הכלכלנים מאמינים כי ההתפתחות הינה זמנית ואנגליה תשוב לצמוח בהמשך השנה. הפעילות אומנם מאיטה יותר מהצפוי, אולם קצב האינפלציה עדיין גבוה מהרצוי.
שיעור האבטלה בגרמניה עלה במפתיע, כאשר מספר המובטלים עלה ב-19,000 ל-2.87 מיליון. החזאים צפו ירידה של 10,000. ירידה בשיעור האבטלה נתפס כהישג מרכזי של אנג'לה מרקל והרעה בשוק העבודה עלולה "לעלות" לה במחיר פוליטי. שיעור האבטלה בגוש האירו זינק ל-10.6%, כפול מ-5.6% בגרמניה.
ספרד מול אירלנד: בעוד שבספרד עדיין נמצאים בהכחשה כי ענף הנדל"ן שלה יסבול מירידת מחירים דרמטית (על אף הסימנים לעודפי היצע אדירים), אירלנד יכולה להוות דוגמה לטיפול מהיר ויעיל בבעיה. מחירי הדירות באירלנד צנחו בכ-50% מהשיא של 2007, לעומת כ-20% בספרד. היא יצרה bad bank שרכש מהבנקים את החובות הבעייתיים בסך של 74 מיליארד אירו, העלימה את ה-5 מתוך השישה והזרימה נזילות למערכת הפיננסית.
הבנייה באירלנד הופסקה בין לילה ב-2008 כאשר התברר גודל בעיית החובות. ספרד ממשיכה לבנות ומשדרים "עסקים כרגיל". משרד השתיות הראה כי בעשור לפני 2007 נבנו כ-24 אילף דירות והחל מ-2008 – 11 אלף נוספים. הדירות עומדות ריקות, חלק מהמיזמים הופסקו לאור היעדר המימון, בזמן שהצעירים חוזרים לגור עם ההורים.
אסיה
מדדי המניות באסיה רשמו ירידה על רקע תמונה גלובלית שלילית העידה על התדרדרות בשוקי העבודה בעולם (סקר ADP שהעיד על תוספת קטנה מהצפוי בארה"ב, זינוק בשיעור האבטלה בגרמניה ועלייה בשיעור האבטלה בניו-זילנד) וכן, לאור חולשת ענף השירותים בסין. הזהב ירד והדולר הניו-זילנד נחלש.
ישראל
ינואר-מרץ 2012 נרשמה עלייה של 3.4% (במחירים קבועים) בסך כל פדיון רשתות השיווק, זאת בהמשך לעלייה של 2.5% בשלושת החודשים אוקטובר-דצמבר 2011. עלייה של 0.7% נרשמה בפדיון של רשתות המזון, זאת לאחר עלייה של 3.5% בחודשים אוקטובר-דצמבר 2011.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
מיטב בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





