נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

באפריל נרשמה ירידה חדה בפעילות האופציות הדולריות

סיכום חודש אפריל בבורסה>>>עליות שערים בשוק המניות-בהובלת מניות הביומד, מחזורים נמוכים וגיוסי הון דלים במניות, המשך הנפקות גדולות באג"ח, והתגברות היצירות בקרנות האג"ח.

 

 
 

נורית דרור
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2012

שוק המניות

• המסחר במניות בבורסה בתל-אביב, באפריל, התאפיין בתנודתיות רבה והסתכם בעליות שערים, וזאת בהמשך למגמה מתחילת השנה. מדד ת"א-25 ירד בכ-1.3% במחצית הראשונה של החודש ולאחר מכן התהפכה המגמה ונרשמו עליות שערים. בסיכום חודשי עלה מדד ת"א-25 בכ-3.5% והוא גבוה בכ-7% מהרמה בה היה בתחילת השנה.

• ברוב המדדים המובילים נרשמו החודש עליות שערים של עד כ-6%, כאשר מדד ת"א ביומד בלט עם עלייה של כ-10%. בסיכום השליש הראשון של השנה בלטו מדדי ת"א בלוטק-50 ות"א טכנולוגיה עם עלייה של כ-23% ומדד ת"א-75 עם עלייה של כ-14%.

• באפריל, על רקע חופשות החגים, הסתכם המחזור היומי במניות בכ-900 מיליון שקל בלבד. מחזור זה הינו הנמוך ביותר מאז מרץ 2005 ונמוך בכ-20% לעומת המחזור הממוצע ברבעון הראשון של 2012. בסיכום מתחילת השנה נסחרו מניות בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקל ביום, מחזור הנמוך בכ-37% לעומת המחזור הממוצע בכל שנת 2011.

• בשוק המניות הראשוני גויסו כ-400 מיליון שקל בלבד, כאשר מחצית הסכום גויס בהנפקת זכויות שביצעה שותפות הנפט והגז ישראמקו, וכ-180 מיליון שקל גויסו בהנפקת זכויות ע"י חברת יואל.

• בסיכום השליש הראשון של 2012 גויסו כ-1.5 מיליארד שקל – סכום הגבוה בכ-12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 שוק איגרות החוב  והמק''מ

• המסחר בשוק איגרות החוב, החודש, התאפיין אף הוא בעליות שערים, כאשר בלטו איגרות החוב הלא-ממשלתיות צמודות המדד עם עלייה של כ-2% באפריל וכ-6% בסיכום השליש הראשון של 2012.

איגרות החוב הממשלתיות, צמודות המדד והלא צמודות עלו החודש בכ-0.9% ובכ-0.4% בהתאמה,  בלבד. איגרות החוב הלא-ממשלתיות צמודות המט"ח, עלו החודש בכ-0.5% וזאת במקביל להתחזקות הדולר בכ-0.9% ביחס לשקל.

• המחזור היומי באיגרות חוב, באפריל, הסתכם בכ-3.5 מיליארד שקל, נמוך בכ-12% מהמחזור  ברבעון הראשון של השנה. בסיכום מתחילת השנה נסחרו אג"ח בהיקף של כ-3.9 מיליארד שקל ביום, מחזור הגבוה במעט לעומת המחזור הממוצע בכל שנת 2011.

• במק"מ חלה החודש עלייה בפעילות והמחזור היומי, שהסתכם בכ-775 מיליון שקל, היה גבוה בכ-25% לעומת הרבעון הראשון של השנה. בסיכום השליש הראשון של השנה נסחר בממוצע מק"מ בסך כ-657 מיליון שקל ביום, מחזור הנמוך בכ-45% מהמחזור הממוצע בשנת 2011.

• הממשלה גייסה החודש בבורסה סכום של כ-6.2 מיליארד שקל, סכום הגבוה במעט לעומת החודש הקודם. כ-66% מהסכום גויסו באמצעות אג"ח לא צמודות וכ-34% באמצעות אג"ח צמודות מדד. החודש, נרשמו פדיונות ענק באג"ח ממשלתיות מסוג "שחר" בסך כ-7.2 מיליארד שקל. כלומר, סך הפדיונות נטו הסתכם בכ-1 מיליארד שקל באפריל, לאחר גיוס נטו בסך כ-3.5 מיליארד שקל ברבעון הראשון של השנה.

• הסקטור העסקי גייס באפריל כ-4.7 מיליארד שקל, בהנפקות והקצאות פרטיות של אג"ח:

o כ-2.7 מיליארד שקל גויסו בתשע הנפקות לציבור של אג"ח, מרביתן צמודות מדד. בלטה בגודלה החודש הנפקה שביצעה מזרחי טפחות הנפקות בסך כ-1.1 מיליארד שקל והנפקה שביצעה חברת הנדל"ן גב ים בסך כ-450 מיליון שקל.

o כ-0.5 מיליארד שקל גויסו בשמונה הקצאות פרטיות של אג"ח, מהם כ-151 מיליון שקל בהקצאה שביצעה חברת הנדל"ן אשטרום נכסים. כמו כן בלטו הקצאות שביצעו נורסטאר החזקות ובנק דיסקונט בסך כ-125 מיליון שקל, כל אחת.

o כ-1.5 מיליארד שקל גויסו החודש ע"י חברת החשמל, באמצעות אג"ח שקליות בריבית קבועה, מובטחות בערבות מדינת ישראל ונסחרות במסגרת "רצף מוסדיים".

בסיכום השליש הראשון של 2012 גייס הסקטור העסקי כ-16.5 מיליארד שקל באמצעות הנפקות והקצאות אג"ח, בדומה לסכום שגויס בתקופה המקבילה אשתקד. כ-8.8 מיליארד שקל מתוכם גויסו בשבע הנפקות גדולות (בהיקף של כ-1 מיליארד שקל לפחות). יצוין כי  הבנקים בולטים עם הנפקות בסך כ-6.1 מיליארד שקל – סכום המהווה יותר ממחצית הסכום שגייס הסקטור העסקי בהנפקות אג"ח לציבור, מתחילת השנה.

נתונים עיקריים-ריכוז

(במיליוני שקלים)

2010

2011

1-4/2012

מחזור מסחר יומי ממוצע

מניות

2,040

1,727

1,080

 

אג"ח

3,268

3,771

3,880

גיוס הון בישראל

מניות (1)

12,776

5,092

1,507

 

אג"ח לא ממשלתיות (2)

42,929

40,645

16,551

(1) - כולל הקצאות פרטיות ומימוש אופציות; לא כולל גיוס הון בחו"ל.
(2) - כולל אג"ח חברות, מובנות, תעודות פיקדון, אג"ח נ.ש.ר, רצף מוסדיים ומימוש אופציות; לא כולל הקצאות פרטיות לחברות בנות.

שוק הנגזרים

• באופציות על מדד ת"א-25 נסחרו כ-233 אלף יחידות ביום בממוצע באפריל – מחזור הנמוך במעט מהמחזור הממוצע ברבעון הראשון של השנה. בסיכום השליש הראשון של 2012, נסחרו כ-237 אלף אופציות ביום – מחזור הנמוך בכ-35% מהמחזור הממוצע בשנת 2011.

• באופציות הדולריות, במקביל להתחזקות הדולר ביחס לשקל, נרשמה החודש ירידה חדה בפעילות ונסחרו כ-24 אלף יחידות בממוצע ביום באפריל, לעומת כ-32 אלף יחידות בממוצע ברבעון הראשון של השנה. בסיכום מתחילת השנה נסחרו כ-30 אלף אופציות דולריות ביום, מחזור הנמוך בכ-30% לעומת המחזור הממוצע בשנת 2011.

מוצרי מדדים

• בשוק מוצרי המדדים לא הונפקו החודש תעודות סל חדשות.

• כיום נסחרות 433 סדרות של מוצרי מדדים, בהן 262 תעודות סל על מדדי מניות מקומיים ובינ"ל ו-171 תעודות סל על מדדי אג"ח מקומיים, מק"מ וסחורות. 58 מהתעודות הן תעודות בחסר. 

• מחזור המסחר היומי במוצרי המדדים, באפריל, היווה כ-18% ממחזור המסחר במניות וכ-13% מהמחזור באג"ח לא ממשלתיות, לעומת כ-22% וכ-17% בממוצע ברבעון הראשון של 2012, בהתאמה.

• הציבור צמצם את החזקותיו בתעודות סל על מדדי מניות מקומיים בכ-0.1 מיליארד שקל באפריל ובכ-0.7 מיליארד שקל בסיכום השליש הראשון של השנה. לעומת זאת, הציבור לא שינה החודש את החזקותיו בתעודות סל על מדדי מניות בינלאומיים וזאת לאחר רכישות נטו בסך כ-1.1 מיליארד שקל ברבעון  הראשון השנה.

קרנות נאמנות

• בקרנות האג"ח התגברו היצירות נטו והסתכמו בכ-2.6 מיליארד שקל באפריל, ובכ-5.8 מיליארד שקל בסיכום מתחילת השנה, לאחר פדיונות ענק בהיקף של כ-25 מיליארד שקל בכל שנת 2011.

• בקרנות המשקיעות בחו"ל נרשמו יצירות בסך כ-0.2 מיליארד שקל באפריל ובכ-1.3 מיליארד שקל מתחילת השנה, לאחר פדיונות בסך כ-0.7 מיליארד שקל בכל שנת 2011.

• בקרנות הכספיות נבלמו החודש הפדיונות, שאפיינו אותן מאז נובמבר 2011. באפריל נרשמו בקרנות אלה יצירות בסך כ-0.2 מיליארד שקל, נטו, לאחר פדיונות נטו בסך כ-2 מיליארד שקל בסיכום הרבעון הראשון של השנה. קרנות אלה בלטו עם יצירות בסך של כ-15.8 מיליארד שקל בסיכום שנת 2011.

• בקרנות השקליות ובקרנות המנייתיות נרשמו פדיונות נטו בסך כ-480 וכ-70 מיליון שקל, בהתאמה, באפריל, ובכ-0.4 מיליארד שקל בסיכום השליש הראשון של 2012.

החלטות דירקטוריון  

• הנחיות זמניות בנוגע למחיר מזערי של מניה-

דירקטוריון הבורסה אישר הנחיות זמניות חדשות, שמטרתן לצמצם את התופעה של מניות ששערן נמוך מאד. הדירקטוריון החליט להשעות את המסחר במניה כששערה  הוא 1 אגורה; למנוע הקצאת מניות בשווי כלכלי הנמוך מ- 10 אגורות ולמנוע עיוותים בחישוב שווי אחזקות הציבור הנדרש לחידוש המסחר ברשימה הראשית.

• חברת פוטומדקס תבצע רישום כפול בבורסה-

חברת הביומד פוטומדקס הפועלת בתחום בריאות העור והאסתטיקה קיבלה אישור לרישום כפול של מניותיה בבורסה בתל אביב, בנוסף לרישומן בבורסת ה - NASDAQ Global Select . פוטומדקס צפויה להיכלל במדד תל אביב 100, מדד הבלוטק 50 ומדד תל אביב ביומד.

נתונים עיקריים - פירוט

אפריל 2012

1-4/2012

1.

ערך שוק (מיליארדי שקלים)

א. מניות והמירים (ללא מוצרי מדדים)

642.5

ב. איגרות חוב (ללא מוצרי מדדים) 

763.7

ג. מלווה קצר מועד

118.4

2.

מחזורי מסחר יומי ממוצע (מיליוני שקלים)

א. מניות והמירים (כולל מוצרי מדדים)

898

1,080

ב. איגרות חוב (כולל מוצרי מדדים)

3,515

3,880

ג. מלווה קצר מועד

776

657

3.

נגזרים ממוצע יומי (באלפי יחידות)

א. אופציות וחוזים על מדד ת"א-25

233

237

ב. אופציות וחוזים על מט"ח

25

33

4.

גיוס הון וחברות חדשות

א. מספר "חברות מניות חדשות" בבורסה

0

0

ב.  היקף ההנפקות וההקצאות (מיליוני שקלים)

ב.1. מניות והמירים*

415

1,698

               מזה: גיוס הון בישראל

386

1,507

ב.2. איגרות חוב לא ממשלתיות*

4,681

16,551

                  מזה: איגרות חוב נ.ש.ר ו"רצף מוסדיים"

1,507

3,045

ב.3. איגרות חוב ממשלתיות ברוטו

6,169

26,235

ב.4. איגרות חוב ממשלתיות נטו

(1,064)

2,407

5.

שינוי נומינלי במדדי שערים

א. ת"א-25

3.5%

7.3%

ב. ת"א-100

3.3%

9.0%

ג. "יתר"

4.5%

5.6%

ד. בלוטק-50

6.3%

23.3%

ה. איגרות-חוב ממשלתיות

0.6%

1.4%

ו.  תל-בונד 60

1.9%

3.9%

6.

מספר חברות שמניותיהן רשומות

574

7.

גיוס נטו בקרנות נאמנות (מיליוני שקלים)

2,485

4,512

א. קרנות מניות

(70)

(403)

ב. קרנות אג"ח

2,613

5,771

ג. קרנות שקליות

(482)

(422)

ד. קרנות כספיות

226

(1,801)

ה. קרנות חו"ל

205

1,266

ו. קרנות שונות

(7)

101

* כולל מימושי אופציות; לא כולל הקצאות לחברות בנות ומוצרי מדדים.

נכתב ע''י נורית דרור – יחידת המחקר, המחלקה הכלכלית
הבורסה לניירות ערך


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x