נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ניתוח טכני המעוף שלילי אבל עם סיכוי טוב להיפוך

נאסדק חיובי, מעוף שלילי אבל עם סיכוי טוב להיפוך והניקיי בנקודת מסחר טובה לטרייד.

 

 
בועז אילוןבועז אילון
 

בועז אילון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/06/2012

מעוף, מחיר אחרון: 1049.58


המעוף ירד שוב אל מתחת לאזור המחיר של 1062-1065 וצריך לחזור ולהיות שליליים. מבנה הגרף מצביע על חולשה גם כמדד אבל עוד יותר הוא מראה חולשה ביחס למדדים אחרים בחו"ל בעיקר בארצות הברית. למרות השליליות יש כמה נקודות המאפשרות אופטימיות ומגדילות את הסיכויים להיפוך הכיוון לגל עליות והן:

1. מחזור מסחר גבוה בירידות של יום חמישי האחרון שיכול להצביע על היפוך.
2. אנחנו קרובים לקו המגמה התחתון של מגמת העלייה האיטית של תשעת החודשים האחרונים.
3. קצב השוק- הירידות נמשכות כבר חודש וחצי וזה יכול להצביע על סיום הגל היורד
4. העוצמה שמראים השווקים בחו"ל, בעיקר בארצות הברית.

לפיכך, נקודת המבחן הייתה ונשארה רמת ה-1065 אולם עתה יש יותר סיבות להפוך לחיוביים בפרצה של רמה זו מעלה. פריצה של אחת הרמות הקריטיות, כגון רמת ה-2870 בנאסדק תאותת על חזרה למסלול חיובי בחו"ל ועשויה להשפיע לחיוב גם על המעוף.
אם אכן תתרחש פריצה מחודשת של רמת ה-1,065 ניתן למעוף יעדי רווח בתחזית הבאה.

נאסדק, מחיר אחרון: 2,873

כאשר אנחנו מתייחסים לנקודות תמיכה והתנגדות אנחנו אומרים שאפשר לסמוך על תמיכה או התנגדות פעם אחת בלבד. בפעם השנייה, לא בטוח שהנקודה תחזיק מעמד. בשבועיים האחרונים נגע הנאסדק ארבע פעמים בהתנגדות שבאזור 2870-2880 נקודות ולמעשה סגר ברמה זו ביום שישי.

הסיכויים לפריצת רמת ההתנגדות הולכים וגדלים. מכיוון שהמגמה בארצות הברית היא חיובית האופן ברור ומוחלט יש להניח שכל ירידה היא זמנית לפני המשך עלייה ולכן מיד בפריצת של רמת ההתנגדות אפשר לחזור ולהיות חיוביים. במצב של פריצה, יעד המחיר הוא 3,500 עד סוף 2012.
אי חציה של ההתנגדות היא עיכוב של כמה שבועות לפני שהפריצה תתרחש.

מדד הניקיי ביפן , מחיר אחרון: 8569

מדד הניקיי מראה חולשה גדולה ביחס למדדי המניות האחרים כבר הרבה שנים. בשנתיים האחרונות ניתן לזהות מגמת ירידה שהיא משולש מתכנס כאשר הניקיי נתמך ברמת ה-8,350 ולעומת זאת נקודות השיא הולכות ויורדות ליצירת מגמה שלילית. למרות שתבנית משולש כזו מגדילה את הסיכויים לפריצה מטה בסופו של דבר, אפשר לרכוש את המדד קרוב לתמיכה כדי לנסות להרוויח מגל עולה אפשרי עם יחס סיכוי סיכון טוב, כל עוד השבירה מטה לא מתרחשת. אפשר לבצע רכישה ברמות בהן נמצא המדד היום, לחתוך הפסד אם יורד יותר מ-200 נקודות ולעומת זאת לקחת רווח אם עולה קורב לקו המגמה העליון ברמת ה-9,800.

נכתב ע''י בועז אילון,מנכ''ל
תטא בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x