בהדס ארזים ניסו לשנות את תנאי העסקה שגובשו עם תמיר פישמן ועסקת המיזוג התפוצצה. מקור בשוק אומר כי לבעלי המניות של הדס ארזים בעיות ביניהם בשל חוב של יותר מ-50 מיליון שקל שנבע מרכישת קופות הגמל של בנק מרכנתיל דיסקונט. במפתיע, פנו אתמול בהדס ארזים לתמיר פישמן וביקשו לשנות לטובתם תנאים בעסקה שגובשה כך שתיפתר בעיית החוב שיש להם בהדס ארזים. בתמיר פישמן ינסו כעת לחפש שותפים פוטנציאלים לעסקה דומה בבתי השקעות אחרים.
מהלך המיזוג היה אמור ליצור גוף השקעות המנהל נכסים פיננסיים בהיקף כולל של כ-21 מיליארד שקל. על פי המתווה העסקה, אלדד תמיר, המכהן היום כמנכ"ל תמיר פישמן ומחזיק ב-30% ממניות החברה צפוי היה לרכוש את רוב מניות השותפים - 30% שמחזיק דני פישמן ועוד אחוזים ממניות שמחזיק רויאל בנק אוף קנדה (RBC). בשלב השני של המיזוג המיזוג צפוי היה בית ההשקעות המאוחד לשאת את השם תמיר פישמן. 50% ממנו אמור היה להחזיק אייזיק סיטון, הבעלים הנוכחי של הדס ארזים, 40% נוספים על ידי אלדד תמיר ו-10% האחרים יוחזקו על ידי RBC.
לתמיר פישמן פעילויות נוספות - ניהול אופציות לעובדים, חיתום וקרנות גידור והשקעה. לתמיר פישמן יש היום כ-130 עובדים ולהדס ארזים כ-70 עובדים. על פי הערכות הקודמות, צפוי היה המהלך לגרום לפיטורי 10%-20% מהעובדים בשתי החברות.
פורסם לראשונה ב- TheMarker
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אלדד תמיר, צילום-יוסי מכהן


