תגובתו של הכלכלן הראשי של דש בית השקעות, אלכס זבז'ינסקי, להחלטת הריבית אמש:
"זו הייתה אחת מהודעות הריבית הפסימיות ביותר בתקופה האחרונה. מרבית הנקודות שמעלה בנק ישראל בהודעתו תומכות בהמשך הורדת הריבית.
החשש מפני היחלשות בפעילות המשק, בעיקר אודות הנפילה ביצוא, מן הירידה באינפלציה לגבול התחתון של היעד, ומהמשך ההאטה בעולם- כל אלה תומכים בהורדת הריבית. העובדה שהריבית ירדה בחודש הקודם לא הייתה אמורה למנוע הורדה נוספת. אולם, בנק ישראל בחר בכל זאת להשאיר את הריבית ללא שינוי. הסיבה לכך נמצאת באותו נאום של הנגיד לפני חודש בקיסריה, בו הוא אמר שהמדיניות התקציבית של הממשלה מסכנת את היציבות במשק ובנק ישראל לא יוכל לשמור על ריבית נמוכה אם הממשלה לא תחזור לנהל את תקציבה בצורה אחראית. עמדה זו באה לידי ביטוי גם בנוסח ההודעה, בה אחרי חודשים רבים בהם ציין בנק ישראל את החריגה התקציבית אך הביע בטחון בכך שהממשלה תטפל בה, כעת הוא מותח ביקורת ישירה על הממשלה.
גם העלייה במחירי הדיור השפיעה על ההחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי, למרות שבנק ישראל לא ממהר להסיק מסקנות לגבי המגמה בשוק הדיור אחרי חודשיים של עליות מחירים.
האם נמשיך לראות את הריבית ללא שינוי למרות החולשה בכלכלה גם בחודשים הבאים? יתכן מאוד, אם הממשלה לא תיתן לבעיית הגירעון מענה שיניח את דעתו של בנק ישראל. בכך אנחנו חוזרים לתקופה של עימותים בין בנק ישראל לממשלה, לאחר שכבר הספקנו לשכוח מהם בעשור האחרון".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל


