נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פייסבוק >>> תגובה ראשונה לפרסום הדוחות- בדרך למהפך?

גרף טכני בתוך הכתבה. רק 5 קרנות נאמנות מחזיקות במנייה, נכון לתחילת אוגוסט, בשיעורים נמוכים מאוד.

 

 
 

איתי צפר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/10/2012

פייסבוק- שינוי כיוון?

חברת פייסבוק (FB), מפעילת הרשת החברתית הגדולה בעולם, פירסמה אמש את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי. בשורה התחתונה, ההכנסות הסתכמו ב 1.26 מיליארד דולר ברבעון השלישי, עלייה של 32% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורה יותר משמחת מעבר להכנסות הנאות, ההכנסות מפרסום הסתכמו ב 1.09 מיליארד דולר לעומת  צפי של 1.02 מיליארד דולר. דבר זה מהותי לחברה משום שההכנסות מפרסום מהוות 86% מכלל ההכנסות. המניה עלתה בכ- 12% במסחר שאחרי.

נזכיר רק שחברת פייסבוק הונפקה אי שם בחודש מאי ותומחרה בשווי של 104 מיליארד דולר, עם מחיר מניה של 38  דולר. המניה הגיעה בשיאה לרמה של 45 דולר ומאז צנחה ביותר מ- 50% עד לשווי של 17.55 דולר שנרשם בתחילת ספטמבר.

ישנן מספר בעיות לחברה אשר במידה ויימצא להן פתרון החברה עשויה לפרוץ חזק למעלה. הראשונה, החברה לא מצאה דרך להרוויח ממשתמשי הסלולר. בעיה שנייה, חדירה לשוק הסיני. השוק הסיני הוא עצום וברגע שהחברה תעבור את כל הצנזורות שהממשל הסיני מטיל על האזרחים, החברה עשויה להכפיל את מספר משתמשיה. כיום בסין עובדת חברת רנרן (RENN), שמפעילה את הרשת החברתית הגדולה במדינה.

ב- 14 לספטמבר חברת פייסבוק עברה את קו מיליארד המשתמשים. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג אמר בראיון בתחילת אוקטובר: "הדבר הגדול יהיה המובייל. יש בעולם חמישה מיליארד אנשים עם טלפון נייד ומיליארד חברים בפייסבוק. 600 מיליון אנשים גולשים לפייסבוק מאפליקציות מובייל והמספר הזה גדל במהירות. וככל שיותר טלפונים הופכים לסמארטפונים, זו הזדמנות עצומה".
אני מאמין לו.

איתי צפר, מור בית השקעות

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

להרשמה לעיתון האלקטרוני ולניוזלטר >>> https://www.funder.co.il/newsletter.aspx
להרשמה לתיק אישי >>>
https://www.funder.co.il/login.aspx
להרשמה לפייסבוק >>> https://www.Facebook.com/Funder.co.il

x