השקת אופציות שבועיות על מדד ת"א-25
דירקטוריון הבורסה אישר בישיבתו ביום (חמישי, 15.11) הצעה עקרונית להשקת אופציות (וחוזים עתידיים) שבועיות על מדד ת"א-25. אופציות שבועיות הושקו בשנים האחרונות בבורסות המובילות לנגזרים לאחר שציבור המשקיעים גילה בהן עניין רב.
האופציות השבועיות זהות במאפייניהן לאופציות החודשיות, פרט למשך החיים שלהן - שבוע אחד בלבד. האופציות השבועיות שיושקו בבורסה יהיו מסוג "אירופאיות" בסליקה כספית, בעלות מכפיל נכס בסיס 100 שהמחיר הקובע למימושן יהיה מדד הפתיחה של מדד ת"א-25, כפי שייקבע מדי יום חמישי. אופציות שבועיות, הן בדרך כלל סחירות יותר מאופציות חודשיות בעלות מאפיינים דומים.
השקת האופציות השבועיות צפויה להביא לגידול במחזורי המסחר הן בנגזרים והן במניות ת"א-25, כפי שקרה בעת המעבר לפקיעה חודשית במקום דו חודשית, בין היתר בשל היותן אטרקטיביות גם ללקוחות Retail המעדיפים נגזרים זולים יותר שדרישת הביטחונות עבורם נמוכה יותר. המסחר באופציות השבועיות צפוי לקראת סוף הרבעון השני של שנת 2013.
אסתר לבנון, מנכ"ל הבורסה, אמרה כי "הבורסה בתל אביב פועלת תדיר להשקת מוצרים חדשים בשוק הנגזרים, בדומה לבורסות נגזרים מובילות בעולם. השקת האופציות השבועיות תתרום לשכלול המסחר בבורסה ותרחיב את מגוון הנגזרים המוצעים למשקיעים המקומיים והזרים בתל-אביב."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
לקבלת הצעה משתלמת לקרן השתלמות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=3&ref=gemelLInk
להרשמה לעיתון האלקטרוני ולניוזלטר >>> https://www.funder.co.il/newsletter.aspx
להרשמה לתיק אישי >>> https://www.funder.co.il/login.aspx
להרשמה לפייסבוק >>> https://www.Facebook.com/Funder.co.il
לתוכנה לניתוח טכני >>> https://www.fxg.co.il/funder
קבל הצעה מושלמת לניהול תיק השקעות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=5

אסתר לבנון -מנכלית הבורסה


