נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"על רשות ניירות ערך לחקור את נסיבות התפטרותם של שלושת הדירקטורים מאי.די.בי פיתוח"

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/01/2013

לאור התפטרותם בעת ובעונה אחת של שלושה דירקטורים מחברת אי.די.בי פיתוח, שלא נומקה או הוסברה לציבור בדיווחי החברה, פנתה אתמול התנועה לאיכות השלטון לרשות ניירות ערך על מנת שתחקור את טיב ההתפטרות והשפעתה על הציבור. בנוסף - התנועה הדגישה כי היעדר הסבר להתפטרותו של דירקטור בלתי תלוי מפר את הוראות הדין.

התנועה איכות השלטון פנתה אתמול לרשות ניירות ערך בבקשה לבחון ולחקור מה טיבה של ההתפטרות המתוזמנת של שלושה דירקטורים במקביל, מה עומד מאחוריה והאם מדובר בנושאים שיש מאחוריהם השפעה ממשית על ציבור המשקיעים והחוסכים כאחד, שכספם נמצא בידי מנהלי הקבוצה.

בפנייה מדגישה התנועה כי התפטרות הדירקטור הבלתי תלוי עמוס מלכא לא לוותה בנימוק או הסבר לציבור, בניגוד לחובה הקבועה בתקנות ניירות ערך. לעמדת התנועה, אין לקבל גישה לפיה "אין בהתפטרות עניין לציבור" הסבר מספק, שכן מדובר בהוראת חוק הקובעת כי על דירקטור לפרט את הנימוקים להתפטרותו בין אם יש בהם עניין לציבור ובין אם לאו. וכן כי על החברה מוטלת החובה להוציא דיווח מיידי הכולל את הסיבות להתפטרותו. הוראת החוק אינה נתונה לשיקול דעתו לא של הדירקטור ולא של  החברה.

על כן על רשות נירות ערך  לדרוש מהדירקטורים לנמק את סיבות  התפטרותם של הדירקטורים ועל החברה לפרסם נימוקים אלו לציבור.

לדברי עו"ד נילי אבן- חן מנהלת המחלקה הכלכלית בתנועה: "עיתוי ההתפטרות של  שלושה דירקטורים מחברות האחזקה במעלה הפירמידה ובמיוחד עובדת התפטרותו של הדירקטור החיצוני- כאשר לאי.די.בי אחזקות הערת "עסק חי" - מעלה שאלות קשות ועלול להצטייר כנטישת הספינה הטובעת. דירקטור חיצוני שמתפטר בעת כזאת הוא כמו מנהל כספים המתפטר רגע לפני הגשת דוחות כספיים. יש כאן נורות אזהרה למרחק של קילומטרים המחייבות את רשות ניירות ערך  בבדיקה מקיפה".

לאור האמור לעיל, בנסיבות המיוחדות של התפטרות במקביל של שלושה דירקטורים ובשים לב למצבה הקשה של הקבוצה והחשש מפגיעה בכספי הציבור, על רשות ניירות ערך לבחון ולחקור מה טיבה של התפטרות מתוזמנת זו, מה עומד מאחוריה והאם מדובר בנושאים שיש מאחוריהם השפעה ממשית על ציבור המשקיעים והחוסכים כאחד, שכספם נמצא בידי מנהלי הקבוצה.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x