נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ב-30.1 הנתונים יראו כנראה כי ארה"ב התרחבה ברבעון הרביעי של השנה ב-1.2% (שיעור שנתי)

 

 
newspapernewspaper
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/01/2013

חו"ל 


 ארה"ב• הזמנת מוצרי בניי קיימא זינקה בדצמבר, מה שמעיד כי ענף הצעשייה של ארה"ב ממשיך במגמת הה תאוששות אחרי חולשה של אמצע 2012. ההזמנות עלו כנראה בדצמבר ב-2% אחרי 0.8% בנובמבר (לפני פרסום הדוחות היום).ההזמנות, בניכוי התחבורה שנוטה להיות תנודתי,עלו כנראה חודש רביעי ברציפות.   
• השיפור בשוק הנדל"ן ובתעשיית הרכב מזינה את המגמה החיובית עבור התעשיינים – מי שירוויח מכך הן חברות כמו General Electric ו-DuPont. צמיחה מהירה יותר בשוקי חו"ל והחלטת הקונגרס להימנע מקיצוצים פיסקאליים נרחבים יסייעו גם בהמשך לאמון העסקי ויתמכו בהשקעות של הסקטור העסקי.
• ב-30.1 הנתונים יראו כנראה כי ארה"ב התרחבה ברבעון הרביעי של השנה ב-1.2% (שיעור שנתי) הודות לצריכה הפרטית, ההשקעה המקומית והשיפור בענף הנדל"ן.רכישת הרכבים ממשיכה להוות קטר הצמיחה עבור המפעלים – בדצמבר נמכרו 15.3 מיליון כלי רכב (קצב שנתי), השינוי המהיר ביותר מאז 2008. 

אירופה• נתוני האבטלה של גוש האירו שיתפרסמו השבוע ימחישו כנראה את המחיר החברתי שגבה המשבר החובות במדינות הפריפריה, כאשר שיעורי האבטלה זינקו כנראה שוב לשיאים היסטוריים בדצמבר. שיעור האבטלה המצרפי של 17 המדינות בגוש עומד כנראה על 11.9, שיא מאז 1995. מנגד, שיעור האבטלה בגרמניה (יתפרסם יום לפני) נותר כנראה ללא שינוי ברמה של 6.9%.  
• בעוד שפרמיות הסיכון בשווקים הפיננסיים ירדו בצורה משמעותית, הכלכלה ממשיכה לסבול ממיתון חריף והחברות והממשלות מפטרים עובדים. הבנק האירופי צופי כי גוש האירו יתכווץ השנה ב-0.3%. הנגיד דראגי ציין לאחרונה כי האופטימיות של המשקיעים טרם קיבלה ביטוי במומנטום כלכלי. שיעור האבטלה של ספרד עלה כנראה ל-26% ושל יוון אף גבוה יותר ל-26.8%. 
  
אסיה• רוב השווקים באסיה מחוץ ליפן רשמו עליות בהשפעת הנתונים החיוביים על רווחי החברות התעשייתיות בסין. הווון הקוריאני והדולר התאילנדי רשמו את הירידה החדה ביותר מאז 2011 והין מחק את הירידות. המשקיעים חוששים כי יפן מנסה להחליש את המטבע באופן מלאכותי. היחלשות הין נבלמה אחרי שהפעילים צמצמו את פוזיציות שורט על הין והניתוח הטכני הראה כי הפיחות היה חד מידי.
• החברות בסין מוציאות יותר ויותר מזומן כדי לשרת את החוב ששילש את עצמו בחמש השנים האחרונות. חלק מהכלכלנים מביעים חשש כי המגמה עלולה להגדיל את הסיכון לדיפולט ולהעיב על הצמיחה. מצבת החובות של החברות העסקיות עומדת על 1.7 טריליון $, לעומת 604 מיליארד $ ב-2007. התשואה הממוצעת על אג"ח חברות ל-10 שנים בדירוגים גבוהים נמצאת בשיא של 5.27%, בהשוואה ל-2.6% המדד אג"ח חברות של מריל לינץ' הגלובלי.   

מאת: רינת אשכנזי


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x