תאריך: 10.2.13
חו"ל
ארה"ב
• תשואת האג"ח ל-10 שנים בארה"ב רשמה את הירידה החדה ביותר ב-10 השבועות האחרונים, אחרי שהמשקיעים התחילו לחשוש שוב מאי- היציבות בגוש האירו. את החששות הציתו דיוני התקציב של אירופה וכן, נתוני הייצוא של גרמניה לחודש דצמבר שהיו חלשים מהצפוי. התשואות שבו ל-1.95%, אך בשוק לא צופים ראלי, אלא תיקון מסוים.
• מדדי המניות בארה"ב רשמו שבוע נוסף של עליות ובכך סיכמו שישה שבועות של ראלי על רקע דוחות הרווח החיוביים בזירה המקומית ולאור הידיעות מאירופה, שם קובעי המדינית הגיעו להסכם לגבי התקציב הפיסקאלי. קרוב ל-75% מתוך 341 החברות שפרסמו את הדוחות הצליחו להכות את התחזיות. מתחילת השנה עלה 500S&P ב-6.4%.
• 500S&P נסחר במכפיל היסטורי (רווחים שדווחו) של 14.96 לעומת הממוצע של 16.61. המשקיעים מציינים כי החלטת ההשקעה נעשית על סמך המחירים היחסיים בין האפיקים השונים ועל מדדי התמחור השונים. לפי פרמטרים אלו, השוק עדיין נראה אטרקטיבי. מניות הצריכה והטכנולוגיה הובילו את העליות במדד, בעוד שמניות הסלולר וחומרי הגלם הובילו את הירידות.
אירופה
• קובעי המדיניות באירופה הגישו לראשונה תקציב ל-7 שנים ושמניח קיצוץ בהכנסות. אחרי 25 שעות של דיונים נולד התקציב של 960 מיליארד אירו (1.3 טריליון $), נמוך יותר מההצעה מקורית של 1.047 טריליון אירו ונמוך יותר מאשר 994 מיליארד אירו שהוצאו במחזור הפעילות הנוכחי. ראש ממשלת אנגליה דויד קמרון הפעיל את מירב הלחץ להגיע לקיצוצים.
• אג"ח ממשלת ספרד זינקו נוכח ההבטחה של הנגיד דראגי להמשיך ולתמוך בביקוש המשקיעים לנכסים בעלי תשואה גבוהה, כגון ספרד ושאר מדינות הפריפריה. אג"ח איטליה רשמו שבוע של ירידות אחרי שברלסוקי (שמתנגד לתוכנית הצנע מתוך האופוזיציה) צמצם פערים עם ברסני לפני הבחירות החודש.
• הנגיד דראגי העביר מסר כי הנזילות בשווקים לא הולכת להתייבש והמדיניות המוניטארית תמשיך להיות "סתגלנית". בנוסף, קובעי המדיניות הגיעו לעסקה עם אירלנד על הקלה בעלויות המימון עבורה ובכך השוק קיבל זריקת עידוד נוספת.
אסיה
• סין עברה את ארה"ב כאומה הגדולה ביותר במונחי סחר חוץ (נמדד על ידי סכום של יצוא ויבוא). זו נקודת אבן חשובה עבור אסיה ששמה לה למטרה לעקוף את ארה"ב ששולטת במרחב הכלכלי של העולם מאז 1945.הייצוא והייבוא של ארה"ב בשנה שעברה הסתכמו ב-3.82 טריליון $, של סין – 3.87 טריליון $.
• עם זאת, ארה"ב עדיין נאמדת פי שתיים בגודל התוצר מאשר סין – 15 טריליון $ מול כ-7 טריליון $. הכלכלנים מתרשמים כי הכלכלה שמהווה רק כמחצית מהגודל של ארה"ב, נהנית מנפח המסחר יותר גדול מזה של ארה"ב. סין הפכה ליצואנית הגדולה בעולם ב-2009, בעוד שארה"ב עדיין היבואנית הגדולה.
• מדדי המניות באסיה רשמו ירידות השבוע אחרי שהנגיד דראגי הצהיר כי האירו החזק עלול לפגוע בצמיחת גוש האירו. המניות ביפן המשיכו לעלות, הין נחלש אחרי שהנגיד הצהיר כי יסיים את תפקידו למתוכנן. המשקיעים מציינים כי מדובר במימושים, כאשר החשש סביב אירופה שימש כטריגר.
מאת: רינת אשכנזי
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

news1


