נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ראש ממשלת סין הבהיר כי בכוונת בייג`ין לשמור על קצב צמיחה של 7.5% עד 2020

 

 
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/03/2013

חו"ל  

ארה"ב• 

הנשיא אובמה הצהיר כי לטענתו עדיף לעשות שינויים בתוכניות הסוציאליות כאשר הדמוקרטים נמצאים בבית הלבן ולא הרפובליקנים. אובמה שוקד על שינויים בתוכניות ה-Medicare והביטוח הלאומי, כדי להפוך אותן ליותר ישימות ויעילות בטווח הארוך, זאת במסגרת תכנית כללית של הפחתת הגירעון והחוב.   
• פנייתו של אובמה הייתה מכוונת בעיקר למפלגתו – היוזמת של אותן תכניות סוציאליות. המצב הכלכלי מחייב את קובעי המדיניות לבצע רפורמות בתוכניות הנ"ל כדי להימנע ממשברים פיסקאליים כול חצי שנה וכדי לאזן את הקופה הממשלתית בטווח הארוך.  
• מדד אמון הצרכנים של מישיגן הפתיע לרע, כאשר ערכו ירד מ-77.6 בפברואר ל-71.8 במרץ. ההסברים העיקריים הינם התייקרות מחירי הדלק והעלאת שיעורי המס על המועסקים שככול הנראה פגעו בסנטימנט. החדשות הטובות הינן שהנתונים בפועל – המכירות הקמעונאיות העידו על חוסן ומחירי הדלק נמצאים כרגע בירידה.          
 
   
אירופה• 

שרי האוצר של גוש האירו הסכימו לתת הקלות לאירלנד ופורטוגל בתשלום ההלוואות מהאיחוד (הארכת מח"מים), זאת במטרה לתמוך במחויבותן לעמוד בתעניות הצנע. שתי המדינות הצליחו לשוב לשווקים והתחילו לגייס הון במחירים סבירים, אחרי שב-2010 ו-2011 הגישה לשווקים הפיננסיים הייתה סגורה עבורם עקב החשש להתדרדרות.
• מדדי המניות באירופה רשמו שבוע רביעי של עליות על רקע הסכמת קובעי המדיניות להקל את מדינות הפריפריה וכן, נוכח השיפור במכירות הקמעונאיות בארה"ב וירידת תביעות האבטלה – מה שמעיד על המשך ההתאוששות בכלכלה הגדולה בעולם. המשקיעים ציינו, כי ללא ספק הכוח המניע העיקרי היה ונותר מדיניות הריביות הנמוכות של הבנקים המרכזיים.    

אסיה• 

ראש ממשלת סין הבהיר כי בכוונת בייג'ין לשמור על קצב צמיחה של 7.5% עד 2020, זאת במטרה להכפיל את התמ"ג לנפש. ראש הממשלה הדגיש כי בנוסף לקצבי הצמיחה המהירים, הממשל ישמור על יציבות המחירי וינסה למזער את הסיכונים הפיננסיים. הכלכלה התרחבה בקצב ממוצע של 10.4% מ-2001 עד 2011, אולם המבקרים טענו כי הצמיחה בשנים האלו הייתה לא מאוזנת ולא ברת קיימא.
ישראל
• מדד המחירים לצרכן בחודש פברואר נותר ללא שינוי (תחזית קונצנזוס ושלנו - 0.0%). האינפלציה מתחילת השנה מסתכמת ב- 0.2%- וב-12 החודשים האחרונים מסתכמת ב- 1.5%. עיקר ההשפעה החיובית החודש נבעה מעליית מחירי הדלקים ב- 3.9%, עלייה בסעיף המזון של 1.1% הודות לעלייה 7.7% במחירי העופות. עליות המחירים של 7.6% בפירות הטריים ו-1.1% במחירי הריהוט קשורים לעונתיות ולחג הפסח, שחל מוקדם השנה.
• מחירי הדיור ממשיכים לטפס ועלו גם החודש ב- 1.7% כאשר קצב העלייה שנתי של הסעיף עלה כבר לרמה של 8.7% לעומת 6.6% בחודש שעבר.

מאת: רינת אשכנזי

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 

x