בעקבות פרסומים בהם המפקח על הבנקים רואה בכהונתה של עו"ד דליה טל כיועצת לדירקטוריון בנק לאומי ובמקביל כיועצת להנהלת הבנק פוטנציאל לניגוד עניינים, התנועה לאיכות השלטון פנתה למפקח לפעול לאלתר לביטול ניגוד עניינים זה.
התנועה לאיכות השלטון פנתה עוד בחודש ינואר השנה למפקח על הבנקים על מנת שיפעיל את סמכותו ויתערב בסוגיית המשך העסקתה של עו"ד דליה טל כיועצת משפטית חיצונית להנהלת בנק לאומי ודירקטוריון הבנק עד סוף שנת 2013, לאור ניגוד עניינים שעולה ממתן הייעוץ הכפול.
התנועה לאיכות השלטון מדגישה כי למרות תשובתו של המפקח על הבנקים בעניין כי "לא ניתן להתייחס לאופן הטיפול שננקט ביחס לתאגיד בנקאי ספציפי", מאחר ומדובר ביועצת בכירה מאוד, לבנק האמון על ניהול כספי ציבור רבים, ובפרט בכזה אשר למדינה אחזקות רבות ערך בו העומדות על כ-1.11 מיליארד שקלים יש לציבור עניין רב במתרחש ובפיתרון שסוכם לעניין. כמו כן, אין זה ראוי שבמקרים בהם יש עניין ציבורי וחשש לניגודי לעניינים לא יחשפו הפרטים המלאים בפני הציבור.
בנוסף, לאור פרסומים בהם המפקח על הבנקים רואה בכהונתה של עו"ד טל כיועצת הן לדירקטוריון בנק לאומי והן להנהלת הבנק פוטנציאל לניגוד עניינים חמור על המפקח לפעול לאלתר לשם ביטול ניגוד עניינים זה.
התנועה לאיכות השלטון דורשת, בפנייתה למפקח על הבנקים לדעת מהו הסיכום שהתקבל בין הפיקוח על הבנקים לבין עו"ד טל לגבי המשך פעילותה במקביל כיועצת משפטית לדירקטוריון בנק לאומי ולהנהלת הבנק; באם אכן הביע המפקח על הבנקים ביקורת על כהונתה של עו"ד טל כיועצת משפטית הן לדירקטוריון הבנק והן להנהלתו ואף דרש הפסקת כהונות אלו במקביל, מדוע, לכאורה, מאפשר הפיקוח על הבנקים את המשך ניגוד עניינים זה למשך שנה נוספת?
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





