נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בעקבות חשיפת נטל המס על המאיון העליון, חכ עיסאוי פריג: "כנראה שביבי רוצה להיות סולטן, כי אנחנו נעשים דומים לטורקיה"

 

 
 חכ עיסאוי פריג חכ עיסאוי פריג
 

Funder Online
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/05/2013


בעקבות חשיפת כלכליסט על נטל המס הנמוך על המאיון העליון, אמר הבוקר ח"כ
עיסאוי פריג' (מרצ) כי:


"מי אמר שיש נתק בין ישראל לטורקיה? מיום ליום אנחנו רואים שישראל רק מתקרבת והופכת דומה לטורקיה. כנראה שביבי רוצה להיות דומה יותר לארדואן - גם ביבי רוצה להיות סולטן. אולי באמת הגיע הזמן שנממן לו שטיח מעופף ולא רק מיטה מעופפת?

הבוקר קמנו לחשיפה נוספת של נתונים, שמראים את ההשתחוות של המדינה בפני
העשירים. נתונים שמראים את הצלחת המדיניות של נתניהו – מדיניות שמטרתה לפנק את
המאיון העליון ולדרוך על אזרחי שכבות הביניים והשכבות הנמוכות. מאז 2003, מאז
שנתניהו היה שר האוצר, נטל המס על המאיון העליון ירד ב-10%. ובמספרים – שכבת
העצמאים במאיון העליון השתכרה 442 אלף שקל בחודש, ושילמה 166 אלף שקל מס – נטל
קליל של קצת יותר משליש מההכנסה.

שלא יהיה לכם ספק - מדובר בסרטן. סרטן הפערים. מחלה שגוררת אותנו לתהומות
העולם השלישי, הרחק הרחק מהמדינות המפותחות. אמנם ישראל הצטרפה ל-OECD  אבל
מאז שהצטרפנו אנחנו רק מתרחקים ממדינות ה-OECD.

ומעל הכל, מרחפת רוח ההסתרה וההשתקה. מדוע הנתונים מודלפים ואינם מפורסמים לציבור? מדוע אנשי האוצר לא מביטים בעיני האזרחים, ואומרים להם – זו המדיניות ואלה תוצאותיה. שיודו שהם מאמינים בחיזוק הסופר עשירים ובדריכה על כל היתר. לפחות שיהיה לאנשי האוצר את האומץ לפרסם את הנתונים. והנה לנו עוד מאפיין של מדינת עולם שלישי – הסתרת המידע מציבור ופרסום סלקטיבי של מידע מסולף. ההסתרה היא שערורייה לא פחות גדולה מהמדיניות הנוראה.

אני דורש פרסום מלא של נתוני 2011 של מנהל הכנסות המדינה, ופתיחת דיון ציבורי רחב על המדיניות ומשמעויותיה. אני דורש מנתניהו להתייצב בפני העם ולהסביר את המדיניות הזו ומה היא מבקשת להשיג. אני רוצה שהאזרחים יבינו סופסוף עבור מי נתניהו באמת עובד – עבור חבריו המיליונרים, עבור התאגידים הגדולים, עבור הכסף הגדול. לא עבור האזרחים."

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x