לאחר תאריך המאזן השלימה החברה בהצלחה גדולה הנפקת האג"ח וגייסה סך כולל של כ- 211 מיליון ש"ח. סך הביקושים הסתכמו במהלך הגיוס בכ- 413 מיליון ש"ח - פי 2 מהיקף הגיוס המתוכנן. לאור הביקושים במכרז הציבורי נסגרה הריבית הסופית על 7.4% לעומת 7.65% במכרז המוסדי וריבית המקסימום שעמדה על 8.25%.
אורן אלעזרא, מנכ"ל הקבוצה, מסר עם פרסום הדו"חות: "אנחנו שמחים לסכם רבעון טוב עבור הקבוצה אשר בא לידי ביטוי בתוצאות של כל החברות הבנות. לאחרונה השלמנו בהצלחה גדולה גיוס אג"ח אשר מהווה בעיננו עדות לאמון המשקיעים בפעילות הקבוצה בכלל והחברות הבנות בפרט. בכוונתנו להמשיך לפעול לפיתוח עסקי הקבוצה ושמירה על מעמדנו בכל תחומי הפעילות לצד ביסוס האיתנות הפיננסית של הקבוצה לטובת המשך הצמיחה העתידית של הקבוצה."
דגשים לתוצאות קבוצת אלעזרא החזקות
• סך הכנסות הקבוצה בשנת הסתכמו בכ- 1,041.8 מיליון ש"ח לעומת כ- 392.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
• הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ- 16.6 מיליון ש"ח לעומת רווח של כ- 22.2 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ- 16.3 מיליון ש"ח לעומת רווח של כ- 22.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
•ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה ליום עלה לכ- 40.7 מיליון ש"ח לעומת כ- 24.3 מיליון ליום 31 בדצמבר 2012 וכ- 25.9 מיליון ש"ח ליום 31 במרץ 2012.
דגשים לתוצאות הרבעון הראשון של חברת הבת אלבר (כפי שפורסם על ידי חברת הבת)
• ההכנסות צמחו בכ- 19% והסתכמו בכ- 512.2 מיליון ש"ח לעומת כ- 429.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות מהשכרת כלי רכב ומשירותי דרך וגרירה הסתכמו בכ- 247.3 מיליון ש"ח לעומת כ- 227.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 9%. ההכנסות ממכירת כלי רכב צמחו בכ- 31% והסתכמו בכ- 264.9 מיליון ש"ח לעומת כ- 202 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. החברה ממשיכה לייצר רווחי הון ממכירת הרכבים אשר הסתכמו ברבעון הראשון בכ- 18 מיליון ש"ח.
• הרווח הנקי שמר על יציבות לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ- 12.1 מיליון ש"ח.
• ההון העצמי של החברה ליום 31 במרץ 2013 עלה ועמד על כ- 375 מיליון ש"ח לעומת כ- 368 מיליון ש"ח ליום 31 דצמבר 2012
• יחס ההון למאזן של החברה ליום 31 במרץ עמד על כ- 12.4% לעומת כ- 12.8% ליום 31 בדצמבר 2012.
• ה- EBITDA הסתכם בכ- 154.1 מיליון ש"ח לעומת כ- 148.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 4%.
דגשים לתוצאות הרבעון של חברת הבת הכשרה ביטוח (כפי שפורסם על ידי חברת הבת)
• סך הפרמיות שהורווחו ברוטו ברבעון הראשון הסתכמו בכ- 387.4 מיליון ש"ח, בהשוואה לכ- 337.6 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מהרחבת תיק ביטוח החיים והפקדות חד פעמיות בעיקר במוצר "בסט אינווסט מנהלים".
• הרווח לפני מס ממגזרי הפעילות של החברה ברבעון הראשון הסתכם בכ–18.9 מיליון ש"ח בהשוואה לרווח של כ– 31.8 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
• סה"כ הרווח הכולל ברבעון הראשון הסתכם בכ-13.0 מיליון ש"ח, לעומת רווח כולל של כ- 21.8 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון ברווח, לעומת התקופה המקבילה אשתקד הושפע בעיקר מענף רכב חובה, בו שוחררה מלוא הצבירה של שנת חיתום 2009 ברבעון הראשון אשתקד, כתוצאה מעסקה עם מבטח משנה, וכן מנזקי הסופה שארעה במהלך הרבעון הנוכחי והגדילה את התשלומים והתלויות בכ-12.2 מיליון ש"ח ברוטו ובכ-4.5 מיליון ש"ח בשייר. בנוסף, התשואות הריאליות החיוביות בשוק ההון על תיק הנוסטרו ברבעון הראשון של השנה נמוכות מהתשואות הריאליות בתקופה המקבילה אשתקד.
דגשים לתוצאות הרבעון הראשון במגזר בניינים להקמה הכולל את חברת הבת אפרידר
• ההכנסות מגזר בניינים להקמה עלו בכ- 18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו בכ- 81.1 מיליון ש"ח.
• תוצאות מגזר בניינים להקמה לרבעון הסתכמו לרווח של כ- 13.9 מיליון ש"ח לעומת כ- 5.4 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




