מבט לשווקים – 12.6 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל
הדולר-שקל נע במומנטום חזק כלפי מעלה, מה שעשוי לאותת על סיומו של התיקון וחידושה של מגמת העלייה. עלייה מעל 3.655 תשבור את התיקון ותסלול את הדרך חזרה לעבר השיא האחרון ב-3.719. גם בזירת האירו-שקל נראה שאנו בפתחו של מהלך עליות נוסף, שעשוי להוביל את הצמד לעבר 4.9.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "נמשך הפיצול החד בין המסחר בדולר בעולם לבין המסחר בדולר-שקל. בשעה שהדולר בעולם צונח למול האירו והשטרלינג לרמות שפל חדשות, בזירת המט"ח המקומית הדולר דווקא מזנק. לאחר שהשער היציג אמש נקבע על 3.6420 (עלייה של 0.275%), הדולר-שקל אף טיפס מעל 3.65 בשוק הספוט הבינלאומי לפני שנסוג חזרה מתחת לרמת ההתנגדות. ההיבדלות מהמגמה העולמית מלמדת על שינוי מהותי בסנטימנט כלפי השקל בקרב הספקולנטיים, ויש לייחס זאת למדיניותו האגרסיבית של בנק ישראל להחלשת השקל.
לאחר שבשבוע שעבר הדולר-שקל תיקן בחדות מטה ואף העמיד בסכנה את כל מגמת העלייה שנוצרה מהשפל באזור 3.64, השבוע הצמד נע במומנטום חזק כלפי מעלה, מה שעשוי לאותת על סיומו של התיקון וחידושה של מגמת העלייה. מבחינה טכנית, עלינו להמתין לעלייה מעל 3.655. עלייה מעל רמה זו תשבור את התיקון ותסלול את הדרך חזרה לעבר השיא האחרון ב-3.719. לפי שעה המסחר העולמי בדולר אינו מתבטא בתנועה של הדולר-שקל, ואולם אם יימשך הפיחות החד בערכו של הדולר בעולם הדבר בהחלט עשוי גם להשפיע על הדולר-שקל. גם האירו-שקל ביצע פריצה משמעותית, כאשר העפיל הלילה מעל אזור הדשדוש ב-4.817 ונראה שאנו בפתחו של מהלך עליות נוסף, שעשוי להוביל את הצמד לעבר 4.9".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





