נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"סימנים ראשונים לפריצה של הדולר-שקל כלפי מעלה; החלטת הריבית היום באירופה עשויה להצניח את האירו-שקל מתחת 4.7"

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/07/2013


מבט לשווקים – 4.7 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל


למרות שהדולר-שקל עדיין כלוא בתוך הטווח שבין 3.60 ל-3.65, אנחנו רואים בימים האחרונים ניסיונות מרובים לפרוץ את הטווח כלפי מעלה. הניסיונות הללו מעידים על מומנטום שהולך נבנה כלפי מעלה. פריצה מעל 3.65 תסלול את הדרך שוב אל השיא האחרון ב-3.719.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר שקל ממשיך לדשדש באזור 3.62-3.63. ואולם, למרות שהדולר-שקל עדיין כלוא בתוך הטווח שבין 3.60 ל-3.65, אנחנו רואים בימים האחרונים ניסיונות מרובים לפרוץ את הטווח כלפי מעלה. גם אתמול, למרות שהשער היציג נקבע בשיעור קל מעל 3.65 (3.651), הצמד נרתע מיד לאחור בשעות שלאחר מכן ושוב נעל בגרף היומי בתוך הטווח. ברמה הטכנית, רק לנעילות יומיות יש תוקף משמעותי, ועל כן עלינו להמתין לנעילה יומית מעל או מתחת לטווח. אבל הניסיונות הללו מעידים על מומנטום שהולך נבנה כלפי מעלה. פריצה מעל 3.65 תסלול את הדרך שוב אל השיא האחרון ב-3.719. למרות שהאירוע שמושך את מירב הכותרות בעיתוני העולם הוא ההפיכה במצרים, כרגע יש לסיטואציה השפעה דרמטית בעיקר על מחיר הנפט, שזינק אתמול מעל 102 דולר לחבית, הרמה הגבוהה ביותר מאז מאי 2012.

בעולם צפויים לנו ביממה הקרובה שני אירועי מפתח אשר עשויים להגביר את התנודתיות במסחר העולמי בדולר ולהשפיע כתוצאה מכך גם על הדולר-שקל ועל האירו-שקל. היום בצהריים תיערך ישיבת הריבית החודשית של הבנק האירופי. הבנק אינו צפוי להוריד פעם נוספת את הריבית, אבל לאור הבעיות הפוליטיות בפורטוגל ובאיטליה, המשקיעים ממתינים לנשיא הבנק מריו דראגי שיציג צעדים נוספים שימנעו סחרור מסוכן בשוק האג"ח האירופי. אם הנשיא לא יצליח להרגיע את השווקים ולא יחדש דבר, האירו עשוי לצלול, גם אל מול השקל, והאירו-שקל עשוי לצנוח מתחת ל-4.7. היום בארצות הברית לא יתקיים מסחר לרגל יום העצמאות האמריקני, אבל מחר צפוי האירוע הבולט של השבוע – פרסום דוח התעסוקה. השווקים ממתינים בדריכות לנתונים, וזאת מאחר שמדיניות הפדרל ריזרב באשר להמשך התוכנית הכמותית נקבעת על פי המגמות בשוק התעסוקה. לאור הערפול באשר למועד המתוכנן של צמצום ההרחבה הכמותית, לנתונים מחר עשויים להיות השפעה דרמטית על ציפיות השוק ותנועת הנכסים. על פי התחזיות, הדוח צפוי להצביע על תוספת של 175 אלף משרות וירידה בשיעור של האבטלה מ-7.6% ל-7.5%. אם הנתונים יגשימו את התחזיות, הרי שמדובר בנתונים בינוניים למדי אשר יקשו על הבנק הפדרלי להתחיל בקרוב בצמצום ההרחבה הכמותית".





הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x