מבט לשווקים – 8.7 – סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "ימי שישי, בגלל המסחר החלקי בישראל, נוטים להיות ימים שבהם הדולר-שקל מושפע באופן בולט על ידי המגמות בעולם, וכך היה גם בשישי האחרון, כאשר הפריצות של הדולר בעולם מול המטבעות המובילים של האירו, השטרלינג, הין והדולר האוסטרלי, התבטאו גם במסחר בדולר-שקל. לאחר שבוע של דשדוש הדולר- שקל הצליח לנעול ביום ששי האחרון בדיוק על ספה של רמת המפתח – 3.65. הנעילה הזו אמורה להקנות מומנטום חיובי לצמד עם פתיחת שבוע המסחר. לאחר שבשבוע שעבר הדולר-שקל היה על סף שבירה מטה מתחת ל-3.65, כעת המומנטום שוב נוטה לטובת הדולר, ועלייה מעל רמת 3.65, שבלמה עד כה את כל ניסיונות הפריצה מעלה, עשויה לסלול את הדרך עד לשיא חדש מעל 3.719.
נמתין ונראה האם גם בימים הקרובים התנועה של הדולר-שקל תוכתב על ידי המגמה העולמית. בזירת המט"ח העולמית הדולר נמצא בעמדת זינוק, וזאת לאחר שנתוני התעסוקה הטובים מהמצופה שפורסמו ביום שישי בארצות הברית הגבירו את הסבירות כי הבנק הפדרלי יחל בצמצום ההרחבה הכמותית עוד השנה. שינוי המדיניות של הבנק הפדרלי בא לידי ביטוי במפנה כלל עולמי במגמה של הדולר. אם עד כה הדולר התחזק רק כאשר נרשם סנטימנט שלילי בעולם, הרי שכעת הדולר מתחיל להתחזק מסיבות "חיוביות", דהיינו השיפור בכלכלת ארצות הברית. בסופו של דבר, זהו שינוי לטווח ארוך שצפוי להתבטא גם במפנה ארוך טווח בדולר-שקל".
"המדדים בוול-סטריט שוב מכוונים מעלה על רקע נתוני התעסוקה החיוביים בארה"ב; המצב במצרים גורם לעלייה מדאיגה במחירי הנפט העולמיים"
"שבוע מסחר חדש נפתח בשוקי העולם על רקע נתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו בשישי בארצות הברית. על פי דוח התעסוקה, נוספו כ-195 אלף מקומות עבודה חדשים בחודש יוני, מעל הציפיות. מצד אחד, נתונים אלה מעידים על המשך השיפור של הכלכלה האמריקנית, ומצד שני, הם מגדילים את הסבירות כי הבנק הפדרלי יודיע בקרוב על מהלך ראשון של צמצום בהרחבה הכמותית. כרגע ההערכות בשוק הן כי הבנק הפדרלי יודיע על צמצום בהיקף רכישות האג"ח כבר בישיבתו בחודש ספטמבר. אבל לפי שעה השווקים מגיבים בחיוב לנתונים הללו והשוק נראה שוב במצב רוח לעליות שערים. ברמה הטכנית, המדדים בוול-סטריט נעלו את השבוע שעבר מעל רמות מפתח – הדאו ג'ונס נעל מעל רף 15,000 וה-S&P 500 נעל מעל רמת המפתח של ה-SMA ל-50 יום.
גם המצב הנפיץ במצרים משפיע על המסחר בשוק הפיננסי. מחירה של חבית נפט זינק בשבוע האחרון בכמעט 7 דולרים, אל מעל ל-103 דולר לחבית, לרמה הגבוהה מאז אפריל 2012. לפי שעה, הכאוס במצרים לא משפיע על כלל הנכסים המסוכנים בשוק אלא רק על מחיר הנפט. ואולם, מחירי נפט גבוהים הינם גורם שלילי לכלכלה העולמית, ועל כן המשך העלייה החדה עשויה לגרום לחשש בשוק מפני פגיעה בצמיחה הגלובלית".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.