נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מידרוג מודיעה על מתן דירוג Baa3 באופק שלילי לאג"ח בסך 20 מיליון שבכוונת הכשרה ביטוח לגייס

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/07/2013

מידרוג מודיעה על מתן דירוג Baa3 באופק שלילי לאגרות חוב בסך של עד 20 מיליון ₪ שבכוונת הכשרה החזקות ביטוח בע"מ לגייס, בדרך של הרחבת סדרה ד.

הצבת האופק השלילי בוצעה על רקע נזילות חלשה בחברה, אי שמירה עקבית על עודפי הון מספקים וגמישות נמוכה בניהול עודפי ההון בהכשרה חברה לביטוח בע"מ אל מול תנודתיות בתוצאותיה.
 
לדברי דביר וולף, שי מרום רו"ח מירב בן כנען הלר האנליסטים של מידרוג:  "חובות החברה, מועדי פירעונם ושיעור האחזקה של החברה במבטח (כ- 53.6%), יוצרים לחץ לחלוקת דיבידנדים מהמבטח, אשר פוגע ברמה מסוימת בעודפי ההון של המבטח ובאיתנותו. יש לזכור כי חלוקת דיבידנד מהמבטח כפופה לאישור הממונה על שוק ההון, ביטוח, כאשר חלוקת הדיבידנדים מקטינה את שיעור עודפי ההון מתחת ל- 15%. בנוסף, נלקחת בחשבון מידת התמיכה, במקרה הצורך, של בעל השליטה בחברה. הצבת האופק השלילי בוצעה על רקע נזילות חלשה בחברה, אי שמירה עקבית על עודפי הון מספקים וגמישות נמוכה בניהול עודפי ההון במבטח, אל מול תנודתיות בתוצאותיו. ביטול עתודת עודף הכנסות על הוצאות בהכשרה, צפוי לשפר את עודפי ההון בה ואת יכולתה לחלק דיבידנדים לחברה. עם זאת, חלוקת דיבידנדים אגרסיבית על מנת לשרת את החוב בחברה, עלולה להוביל לפגיעה בדירוג המבטח"
 
 לצורך תשלום ריבית האג"ח בינואר 2013, ניצלה החברה את מלוא יתרות הנזילות שלה. סך שירות החוב של החברה בינואר 2014 הינו כ- 27 מיליון ₪. בתוספת הגיוס סך שירות החוב יעמוד על כ- 30 מיליון ₪.
 
החברה הצהירה כי מטרת הגיוס הינה מילוי חלקי של כרית הביטחון ומחזור חוב. להערכת מידרוג, לאור מבנה האחזקות ותחזיות החברה לחלוקת דיבידנדים מהמבטח, קשיי הנזילות צפויים להמשך וקיימת סבירות נמוכה כי תועמד שנה מראש כרית פרמננטית בגובה תשלום חוב של קרן וריבית. עם זאת, צפויה הקלה מסוימת בשנת 2014, כתוצאה משחרור עתודות בביטוח החובה במבטח, כמפורט בהמשך.

בקביעת דירוג החוב של הכשרה החזקות ביחס לדירוג האיתנות הפיננסית של הכשרה ביטוח, ניתן משקל עיקרי לפרמטרים הבאים:

- נחיתות מבנית של החוב בחברה ביחס להתחייבויות חברת הביטוח לבעלי הפוליסות ולנושים נוספים.
- תלות החברה במקור תזרימי יחיד, אשר כפוף למגבלות רגולטוריות ונתון בקורלציה גבוהה עם שווקי ההון.
- נזילות נמוכה של החברה, המתבטאת בהיעדר יתרות נזילות, ובהסתמכותה על מקורות חיצוניים.
- גמישות פיננסית נמוכה, הנובעת ממגבלה על שעבוד מניות חברת הביטוח, כחלק מתנאי היתר השליטה במבטח. כמו כן, נלקח בחשבון כי תיק ביטוח הינו נכס בעל סחירות בשוק הביטוח.



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x