יחידת ניהול החוב באגף החשב הכללי פרסמה היום כי ביצעה במהלך השבוע האחרון מספר עסקאות גידור מסוג דולר-שקל על החוב במטבע חוץ בהיקף של 325 מיליון דולר. כחלק מניהול הסיכונים של החוב הממשלתי מתבצעות באופן שוטף עסקאות אלו במטרה לצמצם את החשיפה של תיק החוב הממשלתי לשינויים במטבע חוץ, במסגרתם המדינה ממירה התחייבויות דולריות בהתחייבויות שקליות ובכך מנטרלת את השפעת שער החליפין על החוב המגודר.
תנאי השוק בימים האחרונים ובכלל זאת שער החליפין הנוכחי דולר-שקל תומכים בביצוע עסקאות הגידור, כחלק מתכנית העבודה השנתית של חטיבת המימון בחשב הכללי, ובתיאום עם בנק ישראל. היקף עסקאות הגידור נכון לסוף הרבעון השני של 2013 עומד על כ-3 מיליארד דולר בלבד(כ- 10% ממלאי החוב החיצוני).
נכון לסוף הרבעון השני של 2013 עומד החוב החיצוני של מדינת ישראל על כ- 30 מיליארד דולר ומהווה כ-16.4% מסך החוב הממשלתי. כ-85% מסך החוב במט"ח הינו חוב דולר, כ-13% חוב ביורו והיתר במטבעות שונים.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.