המדינה הגישה בסוף השבוע שעבר עתירה לבג"צ בבקשה לבטל את החלטת בית הדין לעבודה מיום ה-29.7.13 הקובעת כי סכסוך העבודה שהכריזה ההסתדרות ביום ה-15.7.13 הוכרז כדין, וכי על המדינה לעכב את המכרזים להקמת ותפעול הנמלים הפרטיים החדשים. המדינה פנתה לבג"צ על מנת שיאפשר לה להמשיך לפעול למען פתיחת ענף הנמלים לתחרות ולמנוע מקומץ עובדים לפגוע באינטרס הציבורי הרחב.
המדינה טוענת בעתירה כי סמכותה וריבונותה מאפשרות לה לקדם מדיניות פתיחת ענפים לתחרות על מנת להטיב עם כלל אזרחי המדינה, להוריד את יוקר המחיה במשק ולעודד את הסחר הישראלי. המדינה פועלת להקמתם של נמלים פרטיים חדשים על מנת לקדם את התחרות בענף הנמלים, ורואה חשיבות רבה גם בהבטחת כושר התחרות של הנמלים הקיימים.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.