דוח התחרותיות העולמי המראה כי ישראל התדרדרה למקום ה- 27 במדד
בנטל הרגולציה הממשלתית, ישראל התדרדרה למקום ה- 109 שוויץ במקום ה- 1 במדד, שנה חמישית ברציפות
ישראל מתדרדרת השנה מקום אחד בדירוג מדד התחרותיות אל המקום ה-27, מתחת לערב הסעודית ומלזיה- זהה לדירוג השפל שבו ניצבה המדינה בשנת 2009. בנטל הרגולציה הממשלתית, ישראל התדרדרה למקום ה- 109 – לעומת 90 במדד הקודם- הרבה מתחת למדינות עולם שלישי כמו טרינידד וטובגו (94), אוגנדה (106) וזימבבואה (101) כך עולה מהפורום הכלכלי העולמי (WEF – World Economic Forum) שפרסם הלילה (רביעי) את פרסום הדגל השנתי שלו - דוח התחרותיות העולמי (GCI – Global Competitiveness Index).
בראייה בינלאומית- שוויץ ממשיכה לצעוד במקום ה- 1 במדד התחרותיות, זו השנה החמישית ברציפות, כשאחריה סינגפור (מקום 2), פינלנד (3), גרמניה (4) וארה"ב (5). בתחתית הטבלה של מדד התחרותיות, ניצבות המדינות גינאה (147) וצ'אד (148).
מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, מסר בהתייחס לממצאי הסקר כי "מיקומה הנמוך יחסית של ישראל במדד התחרותיות, ביחס למדינות המערביות, מראה כי על ממשלת ישראל לפעול באופן מיידי ליישום התוכנית שאישרה לאחרונה, לייעול מנגנוני הרגולציה בישראל. רק כך ישראל תוכל לשפר את מיקומה ולעלות בטבלת מדד התחרותיות, למקום מכובד בין המדינות המערביות".
כמו כן, החוב הציבורי בישראל,שתפח בשנים האחרונות ועורר ביקורת ציבורית חריפה, דרדר את ישראל במדד החוב הציבורי הבינלאומי למקום 123, לצד גמביה (124), סרי לנקה (126) וספרד (132).
בנוסף ישראל מדורגת במקום נמוך במדד מספר הימים הדרוש להקמת עסק (91), תשתית נמלי הים (90) ואיכות החינוך בבתי ספר יסודיים (71).
למרות דירוגה הגבוה של ישראל בתחומי החדשנות (מקום 6) והתחכום ושילוב הטכנולוגיה (מקום 22), שני נתונים מדאיגים נוספים, הם יכולתה של ישראל לשמר מומחים ובעלי כישורים (מקום 49) ולמשוך אליה כאלו (מקום 67).
בנוסף, היותנו מדינה המוקפת באויבים, משפיעה על המדד - בהשפעת הטרור על עלויות העסקים, ישראל נמצאת במקום ה- 136, לצד אוגנדה (135), תוניסיה (137) ושכנתנו מוכת הטרור, לבנון (141).
דוח התחרותיות העולמי מהווה את אחד האינדיקאטורים המובילים לאיכות הסביבה העסקית ב-148 כלכלות ברחבי העולם. ישראל נמצאת בין 19 מדינות שהצליחו לערוך את הסקר בשלמותו באופן מקוון, וכוללות את שוויץ, פינלנד, איסלנד ואחרות.
הדוח מבוסס על 12 קטגוריות-משנה ו-114 מדדים משווים המשלבים נתונים כלכליים ותוצאות של סקר מקיף בקרב אנשי עסקים ומומחים, אותו מבצעת בישראל התאחדות התעשיינים.
הפורום הכלכלי העולמי הוקם בשנת 1971, והפך עם השנים לאחד מהארגונים המוכרים בעולם המחברים בין הדרג המדיני לסביבה העסקית ברמה הגלובלית והאזורית, וידוע בעיקר בזכות המפגש השנתי שהוא עורך בדאבוס שבשוויץ.
רצ"ב הלינקים לדוח המלא:
The Global Competitiveness Report 2013-2014
https://www3.weforum.org/docs/WEF_GlobalCompetitivenessReport_2013-14.pdf
Chapter 1.1: The Global Competitiveness Index 2013-2014
https://www3.weforum.org/docs/GCR2013-14/GCR_Chapter1.1_2013-14.pdf
Overall rankings
https://www3.weforum.org/docs/GCR2013-14/GCR_Rankings_2013-14.pdf
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
לקבלת הצעה משתלמת לקרן השתלמות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=3&ref=gemelLInk
להרשמה לעיתון האלקטרוני ולניוזלטר >>> https://www.funder.co.il/newsletter.aspx
להרשמה לתיק אישי >>> https://www.funder.co.il/login.aspx
להרשמה לפייסבוק >>> https://www.Facebook.com/Funder.co.il
לתוכנה לניתוח טכני >>> https://www.fxg.co.il/funder
קבל הצעה מושלמת לניהול תיק השקעות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=5





