נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

"הירידה המסתמנת של התקיפה האמריקאית מסדר היום מפחיתה את מפלס המתח בשוק המט"ח"

 

 
יוסי פריימןיוסי פריימן
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/09/2013

 
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות: "תקופת החגים היא תקופה של ירידה בהיקפי המסחר, עם יציאת הפעילים לחופשת החג, דבר התומך בתנודות שערים, כפי שבא לידי ביטוי במהלך התקופה האחרונה. להערכתנו, בנק ישראל ימנע בטווח הקצר ייסוף משמעותי בשער השקל, אולם בראייה לטווח ארוך לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים. כפי שפירטנו רבות לאחרונה, השקל נדרש לפרוץ את מחסום 3.66-3.68 שקלים לדולר המשמש כעת כתחום היצעי מט"ח הבולמים את פיחות השקל".
 
מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות הסביר כי "הירידה המסתמנת של התקיפה האמריקאית כמעט ירדה לחלוטין מסדר היום, מורידה את מפלס המתח בשוק המט"ח המקומי ומעודדת לתיאבון לשוב וליטול סיכונים, דבר שבא לידי ביטוי בהיחלשות הדולר אל מול האירו, הין והליש"ט. משקיעים נוטשים את אי המבטחים וחוזרים לעסוק בסוגיות מאקרו כלכליות ובפערי תשואה על פני התבצרות באחזקה בדולר ובזהב. סימני ההתאוששות בפעילות הכלכלית בסין באים לידי ביטוי בהתחזקות הדולר האוסטרלי ובצל סימני החזרה לשיגרה מתחזק גם השקל אל מול הדולר".
 
 "בחירת טוקיו כמדינה שבה יתקיימו המשחקים האולימפיים בשנת 2020 תורמת מאז אתמול לנסיקה בשוק המניות ביפן שעלה עד כה בכ-3.5%. דבר זה מקרין על המגמה החיובית אף ביתר השווקים באסיה", מסביר פריימן.
 
 מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות התייחס אתמול לידיעות אודות הירידה ביחס החוב לתמ"ג של ישראל ל-67% בעקבות שינוי שיטת המדידה של הלמ"ס והסביר כי "שינוי שיטת המדידה של התוצר המקומי הגולמי, לצד הגידול המרשים בהכנסות המדינה ממסים, מותירים בידי האוצר מרחב פעולה לבצע שינויים בסדרי העדיפויות ולתרגם הלכה למעשה את המחאה החברתית, לשינויים בסיסיים באופן חלוקת הנטל על האזרחים, ובכך לתרום לרווחתו של מעמד הביניים הישראלי".
 
"ראוי כי מתוך שקיפות ורצון למנוע טענות למניפולציות ראוי כי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם במהלך תקופת המעבר לשיטת המדידה החדשה, את הנתונים גם על בסיס השיטה הישנה. בעבר, השאיפה לעמוד בתנאי אמנת מאסטריכט (שמירה יחס של מתחת ל-60% וגירעון של 3% מהתמ"ג) הייתה הבסיס לחלום כי יום יבוא והמשק הישראלי יוכל להיות חלק מגוש האירו. על רקע הזעזועים שפוקדים את גוש האירו, מוטל ספק את הרעיון ישוב לקרום עור וגידים בעתיד הנראה לעין", אמר עוד פריימן.
 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x