1. נכסי הבסיס
הנכסים המגבים הינם יחידות נאמנות אשר הונפקו על ידי Steers Lasso Trust, Series 2007-1 המדורגות בדירוג BB+ על ידי S&P העולמית. יחידות הנאמנות מהוות את הרצועה התחתונה בפורטפוליו של CDO סינתטי מנוהל. הפורטפוליו מורכב מ-10 רצועות לפחות של CDO סינתטי, אשר עומדות בקריטריונים קבועים מראש ואשר נכסי הבסיס שלהם הינם מאגרי אגרות חוב תאגידיות. שכבת ההגנה של הרצועות מתאימה לדירוג BB+ של S&P העולמית.
2. קרן הוצאות
בבדיקה שבוצעה מול החברה אושר כי קרן ההוצאות התפעוליות מופקדת, בהתאם למסמכי העסקה.
3. נאמן
בבדיקה שבוצעה מול יובנק חברה לנאמנות בע"מ דווחנו כי כל התשלומים בוצעו במועדם ובשלמותם.
יצויין כי הנאמן יובנק ביקש לסיים את תפקידו ומשמרת שירותי נאמנות בע"מ הינו הנאמן המחליף, כפי שאושר באסיפות מחזיקי איגרות החוב. התפטרות הנאמן הינה עקב החלטה עסקית פנימית של בעל השליטה בו. החלפת הנאמן נכנסה לתוקף במהלך אוגוסט 2013.
4. כללי
במרץ 2007 מידרוג דירגה את אגרות החוב (סדרות א'-ד') שהנפיקה חברת כפיר 1 מכשירים פיננסיים בע"מ (להלן ולעיל: "החברה").
החברה הינה חברה ייעודית (SPV), אשר מוחזקת על ידי אדר מ.פ. ניהול בע"מ[1] ואימפל ניהול והשקעות בע"מ[2], בחלקים שווים. מטרותיה של החברה הייעודית במסמכי ההתאגדות:
§ הקמת גוף רכישה (JV) יחד עם חברה ייעודית זרה בשם Oristan ILRP Limited, הרשומה באיי קיימן, לצורך רכישת יחידות נאמנות שהונפקו על ידי Steers Lasso Trust, Series 2007-1, נאמנות אשר נוצרה והוכרזה באיי קיימן .
§ הנפקת איגרות חוב נשוא דוח זה. גובה ההנפקה הינו עד 50,000 אלפי דולר ארה"ב, לפי שער חליפין קובע.
איגרות החוב (סדרה א') הינן צמודות מדד, נושאות ריבית 4.9%; איגרות החוב (סדרה ב') הינן שקליות, נושאות ריבית 6.6%; איגרות החוב (סדרה ג') הינן צמודות דולר ארה"ב, נושאות ריבית לייבור 3 חודשים בתוספת 1.6% לשנה; איגרות החוב (סדרה ד') הינן צמודות דולר ארה"ב, נושאות ריבית לייבור 3 חודשים בתוספת 1.7% לשנה.
בהתאם למסמכי העסקה, התזרים מהנכסים המגבים הינו המקור היחיד לפירעון אגרות החוב. אגרות החוב מבטיחות את תשלומי הקרן בתשלום אחד ביוני 2018. הריבית משולמת מדי רבעון.
החברה התקשרה בעסקת החלפה (SWAP) עם הבנק, כהגדרתו לעיל, לצורך הבטחת המרת התזרים הדולרי לתזרים שקלי ותזרים שקלי צמוד מדד, בהתאם לסדרה[3], בכל אחד ממועדי הפירעון של האג"ח.
במהלך 2011-2013 החברה ביצעה מספר הרחבות בסדרות ג' ו- ד' כנגד פדיון של סדרות אחרות[4].
SIG_meital (2)
[1] המחזיקים בהון מניות אדר מ.פ. ניהול בע"מ הינם רן פרידריך (50%) ומנחם רפאל (50%).
[2] המחזיקים בהון מניות אימפל ניהול והשקעות בע"מ הינם ערן גורן (50%) ודפנה גורן (50%).
[3] עבור סדרות א' ו- ב'.
[4] ראה פעולת דירוג יוני 2011, פעולת דירוג דצמבר 2011, פעולת דירוג מרץ 2012, פעולת דירוג מרץ 2012, פעולת דירוג יולי 2012, פעולת דירוג יולי 2012.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





