נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עמדת ממונה >> התנהלות גוף מוסדי בעת התקשרות בעסקה משמעותית

 

 
דורית סלינגרדורית סלינגר
 

דורית סלינגר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/09/2013

להתקשרות בעסקה משמעותית עשויה להיות השפעה רבה על גוף מוסדי או על כספים שהוא מנהל. מסמך זה מפרט את ציפיות הממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון (להלן: "הממונה") לגבי התנהלות גוף מוסדי טרם קבלת החלטה על התקשרות בעסקה משמעותית. הממונה מצפה מגוף מוסדי לקיים הליכים הולמים לאפיון, להערכות ולטיפול בעסקאות משמעותיות. בין היתר, הממונה מצפה כי גוף מוסדי יהא ערוך לזיהוי, להערכת ולניהול סיכונים שיוצרת עסקה כזו, ולא ישתתף במכרז לעסקה משמעותית שאין לו זמן נאות להעריכה ולהיערך לקראתה.

התנהלות גופים מוסדיים בהתקשרויות מסוג זה תבחן מעת לעת. בבחינה זו, ייבחנו תהליכים שקדמו להתקשרות ותיעוד שלהם, נתונים שעמדו לנגד עיני המחליטים בעסקאות, ניתוחים שערכו, מסמכים ודוחות שהוגשו ודיונים שנערכו, ובין היתר אלה, ככל שרלבנטיים:
תכנית עסקית מפורטת, הכוללת בדיקת כדאיות כלכלית בהתקשרות;
ניתוחי רגישות להנחות ולפרמטרים שעשויים להשפיע על התכנית העסקית;
התייחסות מנהל סיכונים לסיכונים שזוהו, לרבות סיכונים תפעוליים, לאמצעים לניהולם ולהפחתתם, ולתרחישים, בכללם תרחישי קיצון, המתייחסים לשינויים בגורמי סיכון עיקריים;
מעקב אחר תוצאות ההתקשרות בפועל לעומת התחזיות, ובכלל זה איסוף, ניתוח ותיעוד מידע הנוגע לעסקה, מתחילת התקשרות ועד סופה;
בחינת השפעת העסקה על הון הגוף המוסדי ובחינה אם יש להעמיד הון נוסף להון הנדרש על פי דין, בהתבסס על התוכנית העסקית, על התייחסות מנהל הסיכונים ועל תכנית ניהול ההון.

דורית סלינגר
, הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון





הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 

x