בנייתן של 700 יחידות דיור חדשות בקיבוצים ובמושבים השיתופיים הדתיים מתעכבת בשל עיכובים בירוקרטיים, כך אומר מנהל המחלקה לצמיחה דמוגרפית בקיבוץ הדתי, שרגא וילק. ברוב הישובים יש רשימות המתנה של משפחות דתיות שמעונינות להצטרף. הסרת החסמים היתה פותחת את הדרך לתוספת של כ-3000 תושבים וילדים חדשים בישובים בעוטף עזה, עמק המעיינות, הגליל התחתון ודרום הר חברון.
לדברי וילק, עיקר הבעיה היא בקיבוצים שעברו תהליכי שינוי והפרטה והבניה בהם הוקפאה בהוראת המינהל. באותם קיבוצים אין גם אפשרות לקבל משכנתאות כמו בישוב רגיל ולכן אין מקורות מימון לבצע את הבניה. בנוסף קיימים בחלק גדול מהישובים מגבלות של תכנון ובעזרת רצון טוב ניתן לקדם את התוכניות.
הגעה להסדר שיאפשר בניה בקיבוצים תביא למהפכה של ממש בהתיישבות, תכניס לישובים משפחות חדשות עם ילדים קטנים ותבסס את ההתיישבות באותם אזורים הנמצאים בעדיפות לאומית גבוהה, אומר וילק.
המחלקה לצמיחה דמוגרפית בקיבוץ הדתי תערוך ביום שלישי, י"א חשוון, 15 באוקטובר, כנס בקיבוץ בית רימון בגליל התחתון בהשתתפות מנהלי הקהילה, חברי וועדות הקליטה, מנהלי הקליטה והצמיחה הדמוגרפית וצעירים מכל ישובי התנועה.
הכנס יעסוק בדרכים לבסס את קליטת המצטרפים לקיבוצים על ערכים משותפים במקום שיח של זכויות והיבטים כספיים ומשפטיים. לדברי וילק, בשנים האחרונות בשל חוסר הבהירות שיצרו תהליכי השינוי רוב העיסוק היה בהסדרה תקנונית של הצטרפות החדשים. כעת, לאחר שרוב העבודה הזו מאחורינו צריך להתמקד במה שחשוב – בניית קהילה חזקה בישובים הדתיים שתייצר כוח חיובי פנימי ובתוך החברה הישראלית.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





