יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אמר כי "החזרה בארה"ב לשגרה זמנית תורמת לירידת התשואה על האג"ח הדולרי ל-10 שנים לטווח ארוך, ירידה מ-2.72% ל-2.58% באג"ח. חולשת הדולר אל מול המטבעות המרכזיים ובראשם האירו, הליש"ט והפרנק השוויצרי, תומכת בהתאוששות במטבעות השווקים המתעוררים. על רקע רצף תוצאות עסקיות מאכזבות שפרסמו חברות אמריקאיות, המשקיעים מטילים ספק בפוטנציאל התחזקות המטבעות המרכזיים, שכן, להתחזקות זו צפויה השפעה שלילית על הייצוא ממדינות אלו לשווקים הגלובליים, מהלך הנדרש לצורך התאוששות הפעילות הכלכלית".
"בחירת הנגידה, ד"ר קרנית פלוג, שמה קץ לסאגה המביכה של איוש תפקיד הנגיד ומציבה בחזית הבמה את בנק ישראל והאוצר כמובילי עידוד הייצוא והשמירה על רווחיות. לא מן הנמנע כי הגדרת שער מטרה, לצד השוואת המיסוי על זרים לזה הנהוג על ישראלים במיוחד בפעילותם הפיננסית בטווח הקצר, עידוד שידרוג קווי ייצור וסיוע בהתמודדות עם תנודות המחירים והשערים בשווקים הגלובליים, הם מהלכים הנדרשים לצורך הבטחת שרידותן של התעשיות מוטות הייצוא בישראל. הרובד המרכזי של משלמי המסים המורכב ממעמד הביניים, בעל המשכורות הגבוהות מהממוצע, נשען על אוכלוסיה המועסקת ברובה בתעשיות מוטות ייצוא. הבטחת עתיד תעשיות אלו, הינם אינטרס לאומי, שכן הם מספקים את המקור המרכזי לגביית המסים ותמיכה בתקציב הממשלה", הסביר עוד פריימן.
"המסחר צפוי להמשיך ולהתנהל בתחום שערים צר 3.52-3.56 שקלים לדולר, כאשר סביב רמת 3.5 שקלים צפויים ביקושים ערים לדולר ובעוד מעל לרמת 3.57 שקלים לדולר צפויים היצעים מצד יצואנים המבקשים למכור מט"ח. על רקע התחזקות המטבעות המרכזיים, עומדת לרשות הייצואנים הזדמנות לגדר חשיפות בין מטבעיות ברמות שערים שלא נראו מזה תקופה ארוכה. להערכתנו, בראייה לטווח ארוך פוטנציאל התחזקות הליש"ט, הפר"ש והין, אף שטרם מוצה הינו מוגבל, במיוחד על רקע הניסיונות לאושש את הכלכלות במדינות מטבע אלו וההשלכה השלילית של ההרעה בתנאי הסחר עם התחזקות שערי המטבעות אל מול הדולר", הסביר עוד מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.