ד"ר ברכה קליין תאיר
24/10/2013
התפתחותה של מגמת "כלכלת שוק עולמי חופשי" ושל חברות רב לאומיות מביאה לצד שביעות רצון חומרית, נוחות קיומית, הישגים מדהימים בתחום המדע והטכנולוגיה, שפע של מידע וידע המתעדכנים כל שנייה, שפע של דימויים וריגושים, שפע של מוצרים, קצב מטורף של שינויים, התפתחות זו מביאה גם ניתוק בן אישי (הפייסבוק, איסטגרם, הטוויטר ועוד, כולם הזההות החדשה של אדם), התמכרויות, חולאים כמו דיכאון, הפחתת ערך עצמנו, אינדיבידואליזם, אגואיזם, לוחמנות ולכן, לא מפתיע שהרבה מאוד ארגונים/עסקים/עיריות (הבחירות בפתח) מתייחסים לציבור ולעובדים כאל פיונים על לוח המשחק הכלכלי והאינטרס האישי.
טבע, בז"ן, בתי הזיקוק, ECI, בטר פלייס, HP, פליקסטרוניקס, אפריקה ישראל, תשובה וחברות נוספות שפיטרו מאות עובדים או עשו 'תספורות' בסכומי עתק של מיליארדי שקלים, הן הדוגמה לכך. ראשי ערים שחשודים בפלילים הם הדוגמה לכך. מדינה שלמה עם יוקר מחייה מרקיע לשמיים, היא הדוגמה לכך. פוליטיקאים רבים מנופחים ממילים חמות אבל ללא קבלות אמיתיות, הם ההוכחה לכך. החזירות החומרית, הראוותנות, בעיות בקבלת החלטות וסדרי עדיפויות, איבוד המצפון בעל ערכים אנושיים, שוויוניים עם ערבות הדדית, שררה, כוחנות, בירוקרטיה מסואבת, הביאו את כולנו אל סף משבר לא רק כלכלי, כי אם בעיקר משבר עמוק של מהות אדם, של משמעות קיומית, של רוח העשייה.
המשבר הכלכלי והערכי שפוקד אותנו ואת העולם, מצהיר בקול צלול ורם כי הוא בא להיות כאן עד שנלמד לשנות קונספטים, תהליכים וכלים שעשו אותנו לרווחיים ומצליחים עד היום. הזרמת כספים לחברות ושווקים היא כולה פלסטר זמני שלא יפתור את הבעיות העמוקות. פיטורי עובדים (אף פעם כמעט לא מנכלים או מועצת מנהלים) בשם היעילות (דומה לכל תוכניות הדיאטה) מגלה אמת מרה שעובדים הם בעצם כלי שרת בידי בעלי ההון; הם מצטרפים ללוח המשחק או נזרקים ממנו לפי הצרכים של בעלי המניות. כי חומר לא יכול להיות קביים וחומת מגן איתנה בעיתות של סערה. כי ליטופי אגו בעת שפע, מתגלים כמסכת של חיזיון. קריטריונים מסורתיים כמו כסף, רכוש וכד', לאט לאט מאבדים גובה כפרמטרים של אושר. מאמצים הנעשים כיום בניסיון לנצח, או בניסיון לשמר ידע וכישרונות, לשלוט במצבים ובאנשים, אינם אלא בזבוז זמן ומשאבים. הכל מתפרק מכיוון ששום נושא אינו חשוב דיו על מנת שישמש מצפן.
אנחנו נדרשים לשינויים דרמטיים, הפוכים להרגל ולידע שלנו, כי המציאות משתנה. להפתעתכם, אינני מאשימה במשברים המתרחשים עלינו בעלי איגודים, מנהלי ארגונים, בעלי תפקידים ציבוריים, מועצות מנהלים. הם מנצלים הזדמנויות ופועלים לטובת האינטרס שלהם עצמם כי:
אנחנו הסכמנו שלא במודע (ואולי כן) להיות אסירים עם חפתי זהב של בעלי השליטה. בחרנו לשרוד במקום לפעול על פי צו המהות שלנו. איננו מאמינים כי מגיע לנו שוויון ערך בהשוואה למנהלים הבכירים
ובעלי המניות (שכחנו את העוצמה שאנחנו). אנחנו מרשים לבכירים למרוח אותנו כי אנחנו פוחדים שנישאר ללא היכולת לשלם משכנתא ולתמוך במשפחה.
אנחנו ניגשים לחיים מבעד למספרי שורה תחתונה במקום להיות בני אדם שגישתם לחיים היא פואטית. בני אדם שמעיזים להכריז את מי שהם כל יום מחדש ולא מתנהלים מתוך ציפיות. בני אדם שבאים ליחד מתוך אהבה וחסד ולא מתוך כוחנות, ניצול ופחד.
אבל, דווקא משברים אלה שמביאים לחרדה קיומית, הם הזדמנות לטרנספורמציה. האם נמשיך לסרב לראות את ההזדמנויות? האם נמשיך לבחור בכאב, באימה, בתסכול ובייאוש כדרך חיים? האם נמשיך לסרב להקשיב לקריאת הנשמה המבקשת שנשיג את מהותנו העוצמתית? האם נמשיך להתנהל בחיים כמתים מהלכים? האם נמשיך להיות צמאים ורעבים, מותנים בסיפוקים רגעיים למרות שהמציאות בתוכה אנחנו מתקיימים היא מציאות של שפע אינסופי (מצחיק אותי לשמוע שדגים בים צמאים)? האם נמשיך לפזר את האנרגיה היפה שלנו באופן לא מודע בדומה לכסף קטן? האם נאפשר למערבולות הארציות למשוך אותנו למטה?
ניתן להאיץ תהליכים, לפתח את חמשת הכושרים האסטרגיים החדשים, למקד מאמצים בכיוון ההשתנות החדשה, בעזרת 'טכנולוגיית ארגניה' מקורית, חדשנית, ייחודית שפיתחה ד"ר ברכה קליין תאיר.
רוצים לדעת יותר? כנסו לאתר ארגניה: www.argania-center.org .....הזמינו הרצאות מבוא מרתקות...…תתנסו בפרוייקט המרתק והייחודי "פיתוח ארגוני המחר החדשים – ארגוני הקומה ה- 100"....וגם המתינו בסבלנות לפתיחתו של בית ספר מאוד שונה, מקורי, מאתגר "בית הספר לטיפוס לקומה ה- 100".
לבנתיים, כנסו לאתר ארגניה לצפות בסרט ארוך אבל שווה על The Theory of Everything. הרחיבו קצת דעת.
מאחלת לכולנו להפוך להיות אדונים בבתינו ולקחת אחריות על מציאות קיומנו.
מאת: מאת: ד"ר ברכה קליין תאיר, מייסדת מרכז הארגניה
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.