נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בבר אילן מתחילים במאבק ביום ראשון הקרוב >> קפה חינם יחולק בקמפוס

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/11/2013

רוצים כמו קופיקס: "הגילדה", אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן, הכריזה על מחאת הקפה. בכנס חירום שנערך (ד') הוחלט כי החל מיום ראשון הקרוב יפתחו הסטודנטים בחרם צרכנים על הקפיטריות בקמפוס שימשך עד להורדת המחירים אותה האגודה דורשת. המחאה תלווה בנקודות חלוקה של קפה, כריכים ומאפים בחינם לציבור הסטודנטים.

כנס חירום הדן בהוזלת מחירי הקפיטריות בבר אילן, נערך היום (ד') ביוזמת "הגילדה", אגודת הסטודנטים בבר אילן. בכנס החליטו הסטודנטים כי מיום ראשון הקרוב (10/11) יחל חרם צרכני על הקפיטריות בקמפוס. לטענתם החרם ימשך עד למיצוי דרישות האגודה הכוללים - הורדת מחירי הקפיטריות והתאמתם למחירים במוסדות אחרים, תוך קיום דיאלוג יחד עם האוניברסיטה לפיקוח על מחירון בכלל המסעדות והקפיטריות בדומה למתרחש ביתר המוסדות האקדמיים בישראל. במהלך החרם יציבו אנשי האגודה עמדות הסברה בהן יפורטו סיבות המאבק, ויחולקו קפה, כריכים ומאפים בחינם לציבור הסטודנטים.
 
מצבם העגום של מחירי הקפיטריות בבר אילן נשאר זהה לשנה שעברה, זאת בניגוד לסקר שביצעה האוניברסיטה, בו ניכר באופן ברור כי הסטודנטים אינם מרוצים משירותי ההסעדה בקמפוס. מחאת הסטודנטים נובעת השנה גם מכעס על האוניברסיטה בכך שלא וידאה כי בעלי העסקים הפועלים בקמפוס יעניקו לסטודנטים מחירון מפוקח. לטענת האגודה, האוניברסיטה לא מילאה חובתה בכל הקשור למינוי נציג לסטודנטים בועדת המכרזים על מנת שישמור על האינטרס הסטודנטיאלי, ועל אף התעוררות צרכנית ברשתות שונות ובהשוואה למחירים במוסדות ההשכלה השונים, המחירים בבר אילן נותרו גבוהים במיוחד.
 
מצידה, טוענת אוניברסיטת בר אילן כי בשנתיים האחרונות קיים מבצע בקמפוס הכולל רכישה של קפה ומאפה בעשרה שקלים, וקפה בנפרד במחיר של שישה שקלים. לטענתם בשאר הקפיטריות הקיימות באוניברסיטה מחירי הקפה הינם תחרותיים והם זהים למחירים הקיימים גם בקמפוסים אחרים בארץ ובוודאי בשוק החופשי. בנוסף לכך במכונות המזון הממוקמות ברחבי האוניברסיטה ניתן לרכוש כריך ב-5.5 שקלים. על אף מחאת הסטודנטים נראה כי האוניברסיטה נשארת בשלה ואף טוענת כי האגודה הייתה שותפה מלאה לקביעת מחירון מפוקח. זאת ועוד, אומרים באוניברסיטה, כי ההנהלה הציעה לאגודת הסטודנטים לפתוח קפה של קופיקס אך האגודה, לטענתם, דחתה את ההצעה.

תגובת האוניברסיטה עוררה את זעמם של הסטודנטים שטענו כי לא היו דברים מעולם. סטודנטים רבים החלו זועמים על תגובתה של האוניברסיטה ובאו בדרישה לפרסם את כלל הפרוטוקולים של ההחלטות מוועדת המכרזים והזימונים לוועדות.

 מתן בר- נוי, יו"ר אגודת הסטודנטים, כתב בתגובה בעמוד הפייסבוק שלו כי "עצוב לקום בבוקר ולראות שאוניברסיטת בר-אילן המכובדת עוזבת את דרך הישר. לשקר אין רגליים ולאגודה זיכרון ארוך אז: א. האגודה אף פעם לא היתה חלק מהליך המכרז (אם כן נשמח לראות מי היה נציג הסטודנטים בפרוטוקול ועדת המכרזים). ב. פנינו למר רן רוזנטל טלפונית וזה האחרון הודיע לנו שאין ביכולתו להוזיל עלויות בגלל תעריף לא פרופורציונלי שגובה האוניברסיטה על שכירת המקום. ג. נראה כי בבר-אילן שוק חופשי זה ביטוי גס, והתחרות הינה זרה - ואידך זיל גמור."




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x