לידנו הגיע הניוזלטר ששולח אוהד אלוני, מייסד ארגון להגנה על חסכונות הציבור, בו הוא מגיב להשהייתו מן נציגות בעלי אג"ח אי.די.בי אחזקות. במכתב המופיע כאן (ללא נספחיו) הוא טוען כי הנאמנים רודפים אחריו מזה תקופה ארוכה לדבריו "לא פעם התחושה בתהליך כי הנאמנים שכחו למי הם נאמנים וכי מדובר בכספי הציבור ולא בכספם להם. בשעה שיש מי שיודעים להזמין סושי ולנסוע במוניות והכל כנגד חשבוניות המוגשות לקופת החברה המדלדלת, על חשבון כספי ציבור מחזיקי האג"ח.
מתוך 24 מיליון שקל שיצאו במסגרת הסדר החוב, למעט פרסומים המחויבים על פי חוק, הנאמנים לא הקדישו ולו שקל אחד לקידום מעורבות הציבור בתהליך הסדר החוב. "
יש לציין כי אוהד אלוני הושעה לאחר שהתברר כי השתמש במשרדי אי.די.בי לצרכים אדמיניסטרטיבים וזה עורר את זעם הנאמנים. לא ברור למה - כי הרי כולם משתמשים במשאבי אי.די.בי בדרך זו או אחרת. הדבר לא נעשה בהחבא ולא נגד החוק.
להלן המכתב המלא:
חברים יקרים שלום,
ודווקא כשהיה ערוך ומוכן העדכון להיום: "הפקת לקחים והיערכות לשיפור ההצעות", החלה המתקפה התקשורתית על השהייתי מן הנציגות או בעגה קצת פחות מכובסת, הנאמנים הצליחו לממש את הפיטורין שהם מנסים להוציא לפועל מזה תקופה. הפרסומים שיצאו בשעות אחר הצהריים במסגרת הדלפה מתוזמנת (שימו לב כי עד לשעה זו אין שום פרסום רשמי לעניין במאיה).
חשוב כי הציבור יידע כי אין זו הפעם הראשונה כי הנאמנים מאיימים עלי בפיטורין. כך היה גם כשהגשנו את הבקשה לתמיכה בעמדת המומחה והמשקיף לדחיית המועדים וקיום הליך התמחרות עוד בחודש אוקטובר. בקשה אשר הנאמנים תחילה ביקשו להתנגד לה, אח"כ להתעלם ממנה ולבסוף נאלצו לתמוך בה בלית ברירה, לאחר שאנו הגשנו תמיכה בשם הציבור.
נראה כי הנאמנים מסיבותיהם שלהם מעולם לא רצו שישב בחדר נציג מטעם הציבור ועד חודש יולי עשו ככל יכולתם למנוע זאת. לפעילות הציבור בהסדר עד הייתה תרומה מכרעת החל בדחיית מתווה הנציגויות, המשך בתמיכה במתווה חלוקת הנכסים וכן הציבור ולא הנאמנים היו מי שדרשו לקיים הליך התמחרות, דבר עליו אנו נאבקים מתוך הנציגות כבר חודשיים ימים.
כמו כן, הצוות המקצועי המלווה את הפעילות של הארגון להגנה על חסכונות הציבור, הוא זה שהעלה את הרעיון ודרש באמצעותי את רענון הערכת השווי. דרישה שזכתה להתנגדות עזה ובלתי מוסברת מקרב גורמים מצד הנאמנים והנציגות ויש פרוטוקולים שיעידו על כך.
לא פעם התחושה בתהליך כי הנאמנים שכחו למי הם נאמנים וכי מדובר בכספי הציבור ולא בכספם להם. בשעה שיש מי שיודעים להזמין סושי ולנסוע במוניות והכל כנגד חשבוניות המוגשות לקופת החברה המדלדלת, על חשבון כספי ציבור מחזיקי האג"ח.
מתוך 24 מיליון שקל שיצאו במסגרת הסדר החוב, למעט פרסומים המחויבים על פי חוק, הנאמנים לא הקדישו ולו שקל אחד לקידום מעורבות הציבור בתהליך הסדר החוב. פעילות הארגון להגנה על חסכונות הציבור ומתנדביו היא זו שהביאה למעורבות הציבור בהסדר החוב כך שהוא מהווה היום כ-40% מכוח ההצבעה בפועל. אם קודם לפעילותנו מחזיק אג"ח לו 10,000 יחידות או אפילו מיליון לא הייתה יכולת להשפיע הרי שפעילותנו מאפשרת לנו כציבור מאוחד לקדם מהלכים ולהשפיע.
מי שחושב שפיטורי מן הנציגות ירפה את ידיי ויעלים את מעורבות הציבור בהסדר החוב טועה ושוגה ועל כך נאמר: "וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ", הציבור מעורב ופעילות הנאמנים העושים כבשלהם בהסדר החוב רק תגרום לציבור להיות עוד יותר מעורב. יש לזכור כי את מרבית המהלכים היותר מהותיים קידמנו מחוץ לנציגות. מתוך שנה ושלושה חודשים חודשיים של הסדר חוב אנו שותפים לנציגות 4 חודשים בלבד. אני יכול רק לומר כי בפרק הזמן בו ישבתי בנציגות ראיתי שם דברים מאוד מטרידים שאינני יודע להסביר, כגון התנגדות של גורמים מסוימים לבצע רענון להערכת השווי ועוד, התנגדות לקיים מגעים עם מציעים ועוד. הייתי עד לדיונים שעד שהפרוטוקולים שלהם לא יראו אור, הציבור לא יאמין כי כך הדברים נוהלו ומתנהלים.
כאשר נכנסתי לנציגות הבטחתי לציבור שני דברים האחד שאהיה להם לפה והשני ככל שלא אצליח בכך שאהיה להם לעיניים ולאוזניים, אין לי ספק כי שני המכתבים החמורים שהוצאתי לנאמנים בתאריכים 24.9.2013, 18.11.2013, בהם התרעתי על הליקויים לכאורה, היו להם משקל גדול בהחלטה על הפיטורים.
יתר על כן, התנהלות הנאמנים וכן העלהום התקשורתי של הימים האחרונים על אחד בשם אוהד משדרת פאניקה ולחץ והם יודעים בדיוק מדוע. העלהום התקשורתי שאנו יודעים גם בדיוק מי מניע אותו, יירגע בעוד יומיים שלושה ואחרי שיתפזר האבק, יגיע השלב בו אנו נתחיל לשאול את השאלות והנאמנים יצטרכו להתחיל לספק הסברים ותשובות. העידן שבו הנאמנים יכלו לסגור דברים בחדרי חדרים נגמר. עוצמות הארטילריה שמופנות נגדנו עתה חרגו מכל פרופורציה ודווקא זה גורם לי להבין כי אנו בדרך הנכונה. הפכנו לגורם משפיע, הפכנו לגורם דומיננטי, הפכנו לגורם מאיים ומה בסך הכל ביקשנו, מיצוי הליך התמחרות שקוף והוגן שיאפשר להשיא ערך לציבור מחזיקי האג"ח.
גם אם הדברים לא מתנהלים על מי מנוחות, וגם אם עוברים עלינו ימים לא קלים, הרי שבמבחן התוצאה אנו בדרך הנכונה. למרות הניסיונות הראשוניים מצד מי מהנאמנים כך שרק לקבוצת אחת תינתן האפשרות לשפר את הצעתה, הרי שניסיונות אלו נחלו כישלון חרוץ ואור היום היחידי שהם רואים הינו בהעתקים המצורפים למייל זה.
בתאריך 26.11.2013, אנו צפויים לקבל שתי הצעות חדשות אשר יונחו על השולחן. הצעות אלו ייבחנו בעיניים כלכליות ושתי ההצעות תקבלנה הזדמנות שווה בין אם למציע קוראים דנקנר, אלשטיין או בן משה. אנו נמשיך ונעשה הכל כך שלציבור מחזיקי האג"ח תהיה האפשרות למקסם את סך ההחזר במסגרת הסדר החוב. את עדכון שנועד במקור להיום, "הפקת לקחים והיערכות לשיפור ההצעות" ברשותכם נדחה למחר.
שלכם בנאמנות
אוהד אלוני
בשם הארגון להגנה על חסכונות הציבור
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
לקבלת הצעה משתלמת לקרן השתלמות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=3&ref=gemelLInk
להרשמה לעיתון האלקטרוני ולניוזלטר >>> https://www.funder.co.il/newsletter.aspx
להרשמה לתיק אישי >>> https://www.funder.co.il/login.aspx
להרשמה לפייסבוק >>> https://www.Facebook.com/Funder.co.il
לתוכנה לניתוח טכני >>> https://www.fxg.co.il/funder
קבל הצעה מושלמת לניהול תיק השקעות >>> https://www.yourcall.co.il/Investments/Register.aspx?CxId=5