נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מציטרין >> תביעה ייצוגית נוספת של "הצלחה" בתחום ההגבלים העסקיים‎

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/12/2013

עמותת הצלחה מבקשת לאשר תביעה ייצוגית נגד חברות קרטל ה"קריסטל" המייצרות פאנלים למסכים שטוחים

לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, הוגשה ב 27.11.2013, תביעה ייצוגית נגד חמש חברות המייצרות פאנלים למסכים שטוחים (LCD) . המבקשת היא עמותת הצלחה התנועה הצרכנית לקידום חברה כלכלית הוגנת (ע"ר), המיוצגת בהליך זה על ידי באי כוחה – עו"ד יעקב סבו ועו"ד ענת מיוחס, היא עמותה רשומה בישראל, שנוסדה בידי משפטנים בתחילת שנת 2008. בין שלל ייעודיה ויעדיה של התנועה, היא שמה לעצמה למטרה לפעול להגשמה, קידום ועידוד של אכיפה אזרחית והוגנות בתחומי כלכה וחברה. פרטים מלאים על העמותה מצויים באתר האינטרנט שלה בכתובת  <https://www.htl.org.il>
www.htl.org.il.

עו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של עמותת הצלחה, מסר כי על פי הנטען בבקשת האישור, במוקד התביעה עומד הסדר כובל לתיאום מחירים עולמי רחב היקף בתחום ייצור הפאנלים המשולבים במסכים דקים, אשר נחשף על ידי רשויות הגבלים עסקיים בעולם בדצמבר 2006. במוקד תובענה זו עומד קרטל  גלובלי, שהתקיים גם בין המשיבות, בשנים 2001-2006
 לפחות, ואשר ביסודו תיאום מחירים רחב היקף של פנלים (Panels) למסכים שטוחים מסוג
LCD (Liquid Crystal Display). המשיבות הן, בין השאר, יצרניות של פנלים (Panels) למסכים שטוחים. הפנלים עצמם מהווים הרכיב העיקרי במסכים שטוחים.מסכים שטוחים מהווים הן מוצר בפני עצמו והן רכיב במוצרים מוגמרים, כגון: טלוויזיות, מסכים למחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טלפונים חכמים (סמארטפונים), טאבלטים, מסכים ממינים וסוגים שונים המשמשים בין היתר ברפואה, במערכות בטחון, תעופה וכיו"ב. המשיבות, יחד עם יצרניות נוספות של פנלים למסכים שטוחים, היו צד לקרטל גלובלי ובוטה לתיאום מחירי הפנלים, שהתקיים כאמור בשנים 2001 – 2006. קרטל זה הינו מן הגדולים ורבי ההשפעה שנתגלו אי פעם.

לפי התביעה, מאז נחשף הקרטל, נתנו הצדדים לו את הדין במסגרת הליכים שונים שנוהלו ועדיין מנוהלים נגדם במדינות שונות ברחבי העולם. בכל מדינה התייחסו ההליכים לנזק לשוק המקומי, ואולם עד היום לא הוגשה בישראל תביעה בשם נפגעי הקרטל במשק הישראלי. התביעה הוגשה לאחר שלא הוגשה על ידי תובע אחר ולאחר ביצוע מאמצי איתור שונים לתובע מתאים.

על פי חוות הדעת הכלכלית שצורפה לבקשת האישור, שנערכה בידי המומחה הכלכלי חנן שרון, נגרמו בשל  מעשיהן הפסולים של הנתבעות נזקים משמעותיים למשק הישראלי. בסך הכל עומד סכום הנזקים הנתבעים במסגרת תובענה זו על פי חוות הדעת, על 277 מיליון₪ (סכום התביעה).

הבקשה הנוכחית היא הבקשה הרביעית בסך הכל שהגישה הצלחה לאישור תובענות ייצוגיות והיא הארגון המוביל בהגשת תובענות ייצוגיות כיום. כזכור, בתחילת חודש ספטמבר 2012 הייתה הצלחה הארגון הראשון אשר הגיש תובענה ייצוגית בתחום ניירות הערך ושוק ההון, תביעה אשר זכתה באישור הרשות לניירות ערך בקשר עם מימונה, ואשר בקשת האישור שלה תלויה ועומדת ומתנהלת בימים אלו (ת"צ 2483-09-12 הצלחה התנועה הצרכנית לקידום חברה כלכלית הוגנת (ע"ר) נ' כהן ואח') וזאת לאחר שנדחתה בקשה לסילוקה על הסף והוגדרו באופן תקדימי גבולות הגזרה להגשת תביעה ייצוגית על ידי ארגון. כמו כן, הגישה העמותה בתחילת חודש פברואר 2013, תביעה ייצוגית לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז, נגד חברות התעופה אל על, לופטהנזה, בריטיש אירוויז וסוויס (ת"צ 10538-02-13), בגין הסדר כובל לתיאום מחירים עולמי רחב היקף בתחום הובלת מטענים בהטסה. גם זו הייתה התביעה הראשונה בתחום ההגבלים שהוגשה על ידי ארגון בישראל. בנוסף הוגשה בקשה לאישור התובענה כייצוגית למחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינה של חברת פריגו – גם כן בעילות הנוגעות לאי גילוי והטעיית משקיעים בני"ע (ת"צ 43065-03-13 (כלכלית) הצלחה התנועה הצרכנית לקידום חברה כלכלית הוגנת נ' Perrigo Company)

בן-ציון ציטרין, חבר הועד המנהל של הצלחה מסר כי: "הצלחה פועלת כל העת ותמשיך לפעול כשומרת סף בתחומי כלכלה, תחרות וחברה לשם הגברת ועידוד מהלכים נחוצים של אכיפה אזרחית משלימה במקרים המתאימים והראויים לכך".  


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 
x