יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אמר כי "בזירה המקומית יצואנים ממשיכים למכור דולרים ודוחפים את הדולר אל מתחת לרמת 3.52 שקלים, פריצת רמת 3.5 שקל לדולר מטה תתמוך בתנועה מחודשת אל עבר רמות השפל הקודמות. להערכתנו ללא התערבות מצד האוצר ובנק ישראל השקל צפוי לשוב ולהתחזק אל עבר רמת 3.35 שקלים לדולר כבר בעתיד הקרוב. בשורה התחתונה יביא שער הדולר המידרדר לגל פיטורים גדול במשק בדרך. ללא נקיטת פעולה אגרסיבית מצד האוצר ובנק ישראל ועל רקע ההאטה בפעילות הכלכלית הגלובלית, הצניחה בייצוא, והצפת המשק בייבוא זול והירידה בביקוש המקומי, נראה התעשייה המקומית תידרש להדק את החגורה, לחסל קווי ייצור ולשלוח עובדים רבים הביתה".
"בשווקים הפיננסים ממתינים לדבריו של נשיא הבנק המרכזי באירופה, בזמן שאין ציפייה להורדת שער הריבית ובנוסף מצפים לנתונים הצפויים להתפרסם היום ומחר בארה"ב לגבי התמ"ג ברבעון השלישי ואת נתוני המוצרים ברי קיימא, הזמנות ממפעלים הצפויים להצביע על התאוששות ונתוני האבטלה. הדולר התחזק בשווקים, כאשר אל מול הדולר האוסטרלי ועל רקע הרעה בנתוני הגירעון בסחר פרץ הוא אף את רמת ה-90 סנט אמריקאי לדולר אוסטרלי, אולם בהמשך שב והתאושש מעט והמשיך להיסחר ברמת 0.9 דולר אמריקאי לדולר אוסטרלי", הסביר מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

יוסי פריימן


