נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

המימון המוניציפאלי >> שיאפשר לרשויות מקומיות להנפיק לציבור אגרות חוב >> בקרוב

מדברי עו"ד מוטי ימין מנהל מחלקת תאגידים, בכנס תאגידים השנתי הבוקר

 

 
מוטי ימיןמוטי ימין
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/12/2013

עיקרי דבריו של עו"ד מוטי ימין, מנהל מחלקת תאגידים ברשות ני"ע:

"בעת הזו, ועל רקע צרכי הכלכלה המקומית ומגמות כלל עולמיות שאנחנו מזהים, החלטנו להעביר את כובד המשקל מפרויקטים "קלאסיים" של הסדרת גילוי ודיווח לפרויקטים שהתכלית שלהם היא לפתח ולשכלל את שוק ההון, וליצור עבור יזמים ועבור התאגידים סביבה רגולטורית חיובית, מידתית ומאוזנת, כמובן מבלי שהדבר יבוא על חשבון הגנה על עניינם של המשקיעים.

התוצאה היא תכנית אסטרטגית רב-מימדית של פיתוח שוק והסרת חסמים בעלת חמישה רכיבים מרכזיים שאתם רואים לפניכם: מימון, מוצרים פיננסיים, גילוי, ממשל תאגידי ונושאים כלליים.
במסגרת הפרויקטים המימוניים זיהינו תחומים שהם עתירי צורכי מזומנים, שעד היום מומנו בעיקר באמצעות המערכת הבנקאית ולאחרונה – גם באמצעות הלוואות פרטיות מגופים מוסדיים, וניסינו לבחון אילו חסמים ניתן להסיר כדי לפתוח אלטרנטיבה מימונית נוספת באמצעות שוק ההון.

בקטגוריה הזו נמצאים:

· המימון המוניציפאלי, שיאפשר לרשויות מקומיות להנפיק לציבור אגרות חוב ולהפוך כתוצאה מכך לתאגידים מדווחים, וכן מימון באמצעות חברות בת של הרשויות המקומיות שתוכלנה לגייס בבורסה חוב שמגובה בתזרימי ארנונה או חוב אחר שיוכל לממן פרויקטים עירוניים מניבים כמו חניונים או תשתיות מים וביוב.
· תחום נוסף הוא מימון פרויקטים לאומיים מתחום התשתיות – מערכות כבישים, מתקני התפלה, תחנות כוח אנרגיה סולארית וכל פרויקט אחר שבו המגזר העסקי לוקח חלק במימון מיזמים בעלי חשיבות ציבורית במודל של BOT או PFI.
· תחום אחר הוא מימון פרויקטלי, נון-ריקורס, של בנייה למגורים שיפתח בפני המשקיעים אפיק חדש להשתתף לצד הבנקים בהעמדת הון חיצוני לפרויקט. זה יכול לשחרר מעט את הלחץ מכללי הלימות הון שמגבילים את הבנקים ביכולת להעמיד מימון לענף הבנייה.
· בנוסף אנחנו עובדים על הצעה למודל מימון פרויקטים של בנייה למטרות השכרה ארוכת טווח, שיוכל להשתלב בתכנית הממשלתית לדיור בר-השגה".

 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x