נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תינוקות השלג של מד"א

השלג הכבד שירד על ישראל בסוף השבוע האחרון לא עצר את הילודה' במהלך הסופה הקשה, העניקו כוחות מד״א טיפול ל- 201 יולדות * ליולדות ולתינוקות שלום

 

 
צוותי מדא בעת הפינוי לבית החוליםצוותי מדא בעת הפינוי לבית החולים
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/12/2013

כוחות מד״א פועלים ללא הרף בכל חלקי הארץ מאז יום חמישי (12.12), אז החלה הסערה הגדולה. לצד הטיפול בנפגעי הסערה, חילוץ נפגעים מאזורים שונים וסיוע הומניטרי לקשישים ולחסרי בית, פעלו כוחות מד״א באזור ירושלים וצפת גם למען העברת יולדות לבתי החולים השונים במהירות האפשרית, תוך שהם נעזרים בכוחות שונים שיפלסו עבורם את הדרך.

מאז הלילה שבין חמישי לשישי (13.12) ועד לשעה זו, העניקו צוותי מד״א טיפול ללמעלה מ 200 יולדות, מתוכן 186 יולדות בגזרת ירושלים ול 15 יולדות בעיר צפת וסביבותיה.

ביום שישי לפנות בוקר, התקבלה קריאה במרחב ירושלים של מד״א בה דווח על יולדת הזקוקה לפינוי בישוב בית״ר עילית. עימאד סלמן, חובש רפואת חירום ונהג אמבולנס מתנדב במד"א, היה באותה משמרת בתחנה וקיבל את הקריאה.

״סמוך לשעה 04:00 בבוקר, יצאנו לקריאה של יולדת בת 34 בבית"ר עילית. מיד עם קבלת הקריאה יצרנו קשר עם המוקד העירוני על מנת שיפנו לנו את הדרך באמצעות מפלסת שלג כי ידענו שהדרך כולה חסומה. הצלחנו להגיע ליולדת ולהעניק לה טיפול רפואי. היולדת הועברה לאמבולנס, וברגע שהתחלנו לצאת מהישוב, קיבלנו קריאה נוספת על יולדת בת 25 שיולדת בביתה בישוב״, מספר סלמן על הדרמה שהתרחשה בקור המקפיא. ״מיד הזנקתי, באמצעות מירס הכוננים של מד"א, את כונני הישוב שגרים בסמוך. הכונן הראשון יצא מביתו לבית היולדת ברגל כשהוא מבוסס בשלג. הכונן יילד את היולדת בביתה, וכדי לזרז את הגעתה לבית החולים העלינו גם את היולדת השנייה והתינוקת הקטנטונת על האמבולנס ויצאנו עם כולן יחד לבית החולים״.

סלמן מספר גם על הדרך הקשה והמורכבת לבית החולים ״כדי להגיע לבית החולים, נסענו בעקבות מפלסת שלג, שאמורה הייתה לפנות את הדרך מהישוב לבית החולים ביקור חולים בירושלים. בשל השלג הכבד שירד, נתקענו בדרכנו וניסינו להזניק מסוק שיסייע בפינוי. לבסוף, אחרי מאמץ אדיר של כוחות מד״א, הצלחנו לפנות את היולדות באמבולנס 4X4 לבית החולים בשלום״.

גם בגזרת הצפון סייעו כוחות מד״א ליולדות שנאלצו להגיע לבתי החולים במזג האוויר הסוער.
גדי סולימן, חובש רפואת חירום ונהג אמבולנס מתנדב במרחב ירדן של מד"א, מספר על הפעילות: ״הייתי בפעילות וסייעתי יחד עם חבריי לצוות במשימת העברת קשישים שהיו ללא חשמל וללא מים חמים לביתם של קרובי משפחתם בצפת. לאחר שסיימנו את המשימה, סמוך לשעה 02:00 בלילה, קיבלתי קריאה על יולדת כבת 25 הכורעת ללדת בביתה בצפת. תוך דקות הגעתי לבית היולדת באמצעות אמבולנס 4X4 שהצליח לפלס את הדרך גם בתנאים הקשים שבדרך ובשלג הרב שנערם. כאשר הגעתי לבית היולדת גיליתי שהתינוקת כבר הגיחה לאוויר העולם, ולאחר בדיקות ניתקתי את חבל הטבור, עטפתי את התינוקת והיולדת ופיניתי את השתיים בתנאי הדרך הקשים עד לבית החולים זיו בצפת."

מנכ״ל מד״א, רמ״ג אלי בין: ״כוחות מד״א פעלו בעצימות גבוהה מאוד באזורי ירושלים וצפת, וסייעו בהצלת חייהם של אלפים הן בפעילות רפואית והן במתן סיוע הומניטרי. כוחות מד״א טיפלו בלמעלה ממאתיים יולדות במהלך סוף השבוע ואני מבקש לאחל למשפחות מזל טוב ורוב נחת״.

 קרדיט לצילום: דוברות מד"א



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x