המשקיעים בדולר אהבו את תוכן הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה, המשקיעים בבורסה פחות. הדולר האמריקני התחזק מול מרבית המטבעות הנסחרים מולו, כאשר מול האירו הדולר מתקרב לאזור ה-1.35 דולר לאירו. המדדים המובילים בוול סטריט סגרו את יום המסחר במגמה מעורבת עם נטייה לירידות על רקע הפרוטוקולים.
זירה מקומית
בזירה המקומית נרשמה אמש מגמה מעורבת בהמתנה לפרסום הפרוטוקולים בארה"ב. מדד ת"א 25 ירד קלות וסגר באזור 1327 הנקודות. רמת ההתנגדות הקרובה ניצבת באזור 1350 הנקודות. פריצה של רמה זו תוביל להמשך העליות אל עבר המחסום הפסיכולוגי של 1400 הנקודות. המדדים בארץ יגיבו למגמה המעורבת בוול סטריט. שבירה מתחת ל-1320 תוביל להמשך התיקון לכיוון 1300.
בזירת המט"ח המקומית, הדולר עדיין מצליח לשמור על כוחו מעל 3.5. היום הדולר צפוי להתחזק על רקע התחזקותו בעולם. במידה והצמד יצליח לבסס את מעמדו מעל ל-3.5 ניתן יהיה לצפות למהלך עליות משמעותי יותר לכיוון 3.55- 3.6 אך כל עוד הצמד נסחר מתחת ל-3.5, ניתן לצפות ללחץ הולך וגובר על הדולר ולמהלך ירידות לכיוון 3.4.
זירה בינ"ל
המשקיעים בעולם עקבו בדריכות אחרי תוכן הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה שמהם לא עלו בשורות חדשות. מרבית חברי הפד' תמכים בצמצום היקף הרכישות ורובם גם מאמינים כי ניתן להפסיקן לחלוטין במהלך המחצית השנייה של השנה. ברננקי ציין כי הריבית תישאר ברמות הנוכחיות גם כאשר רמת האבטלה תגיע ל-6.5%. אנו מעריכים כי הריבית לא תרד השנה אך עצם העובדה שהפד' מתכוון להפסיק עוד השנה את תוכנית הרכישות, אמורה לתמוך בשטר הירוק לטווח הארוך וכבר היום רואים כי המשקיעים מתחילים לחזור אל הדולר.
דוח התעסוקה של ADP הפתיע לטובה, מה שמחזק עוד יותר את הסיכויים לכך שהפד' ימשיך להדק את החגורה בחודשים הקרובים. על פי הדולר נוספו לסקטור הפרטי כ-238 אלף משרות לעומת הצפי שעמד על תוספת של 199 אלף משרות בלבד. הנתון של חודש קודם עודכן כלפי מעלה בעוד 14 אלף משרות ל-229 אלף. נזכיר כי דוח זה בעצם מקדים את דוח התעסוקה הגדול אשר יפורסם ביום שישי הקרוב. הדוח הקרוב מתייחס לחודש דצמבר והוא בעצם מסכם את השנה שחלפה. על פי הדוח, נוספו למשק האמריקני כ-194 אלף משרות ושיעור האבטלה עמד על 7%. נתונים אלו עשויים להשפיע באופן ניכר על המדיניות המוניטרית של הפד' לכן כדאי לעקוב אחריהם. התנודתיות בשווקים תגדל לקראת פרסום הנתונים.
היום האירו בכוננות ספיגה לקראת פרסום החלטת הריבית באירופה ומסיבת העיתונאים של יו"ר הבנק המרכזי האירופאי שתיערך זמן קצר אחרי פרסום החלטת הריבית העצמה. האינפלציה עדיין ברמות נמוכות מהרצוי והדבר עשוי לגרור הורדת ריבית נוספת ע"י הבנק המרכזי. במהלך מסיבת העיתונאים, המשקיעים ינסו ללכוד רמזים בנוגע למדיניות המוניטארית העתידית. האירו נסחר בכבדות בשעות אלו והלחץ עליו צפוי לגבור לאחר פרסום החלטת הריבית באירופה.
בזירת המט"ח הבינ"ל, הדולר ממשיך להתחזק מול מרבית המטבעות הנסחרים מולו. נתוני תעסוקה טובים ידחפו את הדולר מעלה. צמד האירו דולר עשוי להמשיך לנוע מטה לכיוון 1.3440 יעד ראשון. היעד המרוחק שלנו ניצב באזור 1.3. פריצה מעל 1.37 תבטל את התרחיש הדובי שלנו לצמד זה.
הסקירה נכתבה על ידי צוות מחקר ATRADE
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





