נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סקר מיוחד לקראת ועידת הכשלונות הישראלית >> הכישלון הציבורי הגדול ביותר בשנת 2013 - יאיר לפיד כשר אוצר

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/01/2014

סקר מיוחד שנערך לקראת כנס פיילקון, המביא לקדמת הבמה את סיפורי הכישלון של אנשי עסקים מובילים בדרך להצלחתם, חושף את דעת הציבור על הכישלונות הגדולים ביותר. בין ממצאיו: הקאמבק הפוליטי של העשור האחרון - שמעון פרס (24.7%); איש העסקים הכושל ביותר בעשור האחרון - נוחי דנקנר (71.6%); הקאמבק הכלכלי-חברתי של העשור - מעורבות הצרכן הישראלי בנושא יוקר המחייה (67.9%); הכישלון הגדול ביותר של ממשלות ישראל ב-20 השנים האחרונות - הטיפול ביוקר המחייה (27.2%)

ביום חמישי הקרוב תתקיים לראשונה בישראל ועידת Failcon, ועידת הכישלונות בינלאומית המתקיימת מזה חמש שנים במספר ערים מרכזיות בעולם, ביניהן: סידני, ברלין ועוד.
הועידה מביאה לקדמת הבמה סיפורים על טעויות, כישלונות ומהלכים עסקיים שלא צלחו, ובכך מקדמת את היזמות בישראל בכך שמאפשרת למידה מטעויותיהם של אחרים.

לקראת הכנס נערך סקר מיוחד שבדק את תפישות הציבור בנושא הצלחות והכישלונות.
הסקר,  שנערך בשיתוף מכון פאנלס בקרב 405 אנשים בגילאי 25 ומעלה בעלי הכנסה גבוהה מהממוצע, חושף מהו הכישלון הגדול ביותר של ממשלת ישראל, מי איש העסקים שנפל הכי חזק, ואיזה גוף ממשלתי לא יודע להפיק לקחים.

בין עיקרי ממצאי הסקר:
* הקאמבק הפוליטי המשמעותי ביותר של העשור האחרון - שמעון פרס (24.7%). 22.2% השיבו - רה"מ לשעבר אריאל שרון. 21% השיבו רה"מ בנימין נתניהו

* הקאמבק הכלכלי-חברתי המשמעותי ביותר של העשור האחרון - מעורבות הצרכן הישראלי בנושאי יוקר המחיה (67.9%)

* איש העסקים שנכשל באופן הקשה ביותר בעשור האחרון- נוחי דנקנר (71.6%)

* הגוף ציבורי שלא יודע להפיק לקחים מכישלונות-  רשות השידור (41.2%); 38.5% השיבו משרדי הממשלה; 34.3% השיבו בתי החולים

* הכישלון הציבורי הגדול ביותר בשנת 2013 - יאיר לפיד כשר אוצר (33.1%); 19% השיבו תהליך העמדתו לדין של אביגדור ליברמן

* הכישלון הגדול ביותר של ממשלות ישראל ב- 20 השנים האחרונות -הטיפול ביוקר המחייה (27%); 17.5% השיבו - ההתמודדות עם הפשיעה המאורגנת

* ההצלחה הגדולה ביותר של שוק ההיי-טק הישראלי בשנת 2013- מכירת WAZE לגוגל  (90.6%)

* הבעיה המשמעותית ביותר עמה מתמודדים יזמי סטארט-אפ הינה הבירוקרטיה (31.1%). 18.8% השיבו גיוס כספים מהגופים המוסדיים ומקרנות הון סיכון. בעקבות בעיות אלה 24.2% שקלו להעתיק את עסקיהם לחו"ל.

כנס פיילקון

על הבמה ביום חמישי בסינמטק ת"א יעלו מיטב היזמים ואנשי העסקים בארץ שישתפו את הקהל בסיפורים שחוו במהלך הקריירה שלהם - מה הם למדו מהטעויות בדרך וכיצד הצליחו למנף את הכל לידי הצלחה גדולה.

בין המשתתפים: שר הכלכלה נפתלי בנט, המדען הראשי אבי חסון, אלדד יניב,  יו"ר ועדת ההיגוי לכנס ינקי מרגלית (מייסד Alladin), אדן שוחט (מייסד Face.com ושותף-בעלים בקרן ההשקעות ALEPH), ליעד אגמון (ממייסדי Onigma ויזם Dynamic Yield), ישי גרין (ממקימי Onigma ו- Soluto), דריה שועלי (יזמית אופנה, מייסדת עלמה ולשעבר עורכת חדשות החוץ בעיתון הארץ), עופר וילנסקי (מייסד Jungo  ומנכ"ל HOLA!) ועוד רבים וטובים.

הכנס נערך אמש, יום חמישי (23 בינואר 2014), בין השעות 12:00-18:00 בסינמטק ת"א

 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x