יום שלישי, כ"ז בשבט תשע"ד, 28 בינואר 2014
בשעה 09:00 – הוועדה תדון בתקנות לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, שהגיש המשרד להגנת הסביבה. התקנות נועדו לקבוע את הכללים לפיהם ניתן יהיה לפטור יצרנים, יבואנים ומשווקים זעירים מהחובות הקבועות בחוק לטיפול בציוד. ההצעה של המשרד להגנת הסביבה היא לקבוע 3 תנאים מצטברים שמי שיעמוד בהם ייחשב ליצרן, יבואן או משווק זעיר. התנאים שמציע המשרד: מכירה של ציוד חשמלי במשקל של עד 1,000 ק"ג בשנה; מכירה של עד 25 מכשירי חימום, קירור ומכשירי חשמל גדולים בשנה ומכירה של עד 200 מכשירי חשמל קטנים בשנה. לפי התקנות, עלות הטיפול בפסולת של הגורמים שהוחרגו תוטל על יתר היצרנים והיבואנים ועל הציבור.
בשעה 11:00 – הוועדה תדון בזכויות הגז במאגר לוויתן. הדיון יתקיים ביוזמת יו"ר הוועדה, ח"כ פרופ' אבישי ברוורמן, לנוכח הדיווחים כי השותפות במאגר יזכו לפטור מהסדר כובל, ויידרשו למכור רק את המאגרים תנין וכריש שברשותן. בישיבה ישתתף הממונה על רשות ההגבלים העסקיים, פרופ' דיויד גילה, שידווח לוועדה על ההסדר המסתמן. בשבוע שעבר התייחס היו"ר לכך ואמר: "חשוב שהממונה על רשות ההגבלים ישמע גם את הציבור ונבחריו לפני קבלת ההחלטה בעניין ההסדר הכובל, ולא רק את חברות הגז. ההסדר אליו יגיע הממונה צריך להבטיח את קיום התחרות בענף הגז, לטובת הוזלת יוקר המחייה והבטחת אספקת הגז ממאגר לווייתן למשק הישראלי". הדיון יתקיים באולם נגב וישודר בערוץ הכנסת.
בשעה 13:30 – הוועדה המשותפת לוועדת הכלכלה וועדת הכספים תמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית לקידום התחרות בענף המזון, שנועדה להביא ליישום את המלצות ועדת קדמי. בדיון האחרון הזכיר היו"ר, ח"כ אבישי ברוורמן, כי כבר הביע חשש בעבר שהחוק לא יוביל להוזלת המחירים המקווה. לכן הבהיר כי ידרוש מהממשלה דיווח שנתי לוועדה על השינוי במחירי המזון, כדי לוודא שהצעת החוק אכן תשיג את התוצאה הרצויה לצרכנים.
יום רביעי, כ"ח בשבט תשע"ד, 29 בינואר 2014
בשעה 09:00 – הוועדה תמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתיקון חוק הגבלת הפרסומות והשיווק של מוצרי טבק. התיקון המוצע נועד לאסור כמעט כליל את הפרסומות למוצרי טבק, למעט חריגים מעטים, ולהגביל את שיווק המוצרים. בדיון הקודם התייחס מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו, להצעה של סגן שר הבריאות לשעבר, ח"כ יעקב ליצמן, לפיה העיתונים יוכלו להמשיך לפרסם סיגריות, בתנאי שיקצו שליש משטח המודעה בחינם לטובת משרד הבריאות, לפרסום נגד העישון. גמזו אמר כי משרד הבריאות לא מעוניין בשטח הפרסום שיעמוד לרשותו, שכן העיתונים ישיתו את המימון על חברות הטבק. הוא הוסיף כי הפגיעה בעיתונים צפויה להיות אבדן הכנסות של 6-7 מיליון שקל, ואמר כי המשרד מוכן להתחייב לממן פרסום נגדי מכספו, על מנת לפתור את הבעיה הכלכלית של העיתונים.
יום חמישי, כ"ט בשבט תשע"ד, 30 בינואר 2014
בשעה 11:00 – הוועדה תמשיך לדון בכללי תאגידי מים וביוב, שנועדו להסדיר את נושא ניתוקי או צמצום מתן שירותי מים וביוב. בישיבה הקודמת שקיימה הוועדה בנושא הבהיר היו"ר ברוורמן כי ידרוש שינוי במספר סעיפים בכללים. הוא דרש להעלות את סכום החוב המינימלי שמאפשר ניתוק מים מ-500 שקלים, כפי שמוצע בכללים, ל-1,000 שקלים. כמו כן דרש לקיים הליך שימוע לפני ניתוק, לקבוע כי בראש ועדת החריגים שצפויה לקום מתוקף הכללים יעמוד עובד סוציאלי בכיר בגמלאות, לא לאפשר רוב בוועדה לתאגידי המים ולקבוע כי שכרה של הוועדה ישולם מכספי רשות המים ולא מכספי התאגידים.
הישיבות ישודרו בפורטל הוועדה. לכניסה לפורטל לחצו כאן
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




