חברת אבוג'ן פרסמה היום את תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2013, להלן דגשים מרכזיים:
· השלמת הנפקה לציבור בארה"ב וגיוס הון בסך של כ- 85 מיליון דולר, ברוטו
· הכנסות החברה בשנת 2013 הסתכמו בסך של כ- 17.6 מיליון דולר
· יתרות המזומנים, שווי המזומנים, וניירות ערך סחירים ליום 31 בדצמבר, 2013 הסתכמו בסך של כ- 127 מיליון דולר
· הארכה והרחבה של שיתופי פעולה מרכזיים עם חברות הזרעים מונסנטו, סינג'נטה ודופונט-פיוניר
· השקת טכנולוגיות מיחשוביות חדשות, ביניהן Gene2ProductTM וגרסא מתקדמת של 'PlaNet' לחיזוי שילוב מועדף של גנים (Stacking Gene)
· השקת פלטפורמת 'PoinTar' לזיהוי מולקולות מטרה בצמחים לצורך פיתוח קוטלי עשבים חדשים, במסגרת פעילות האג-כימיה
עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג'ן מסר: "אנו מסכמים שנה חיובית ביותר בחיי החברה. במהלך שנת 2013 המשכנו לבנות ולהרחיב את פעילותנו, והגענו להישגים משמעותיים בכל אחד מארבעת תחומי הפעילות של החברה, כמו גם להישגים חשובים בתשתיות המחקר והפיתוח הייחודיות שלנו. בנוסף, שיפרנו את חוסנה הפיננסי של החברה עם השלמת ההנפקה והרישום של מניות החברה בבורסת ניו יורק, וגיוס ברוטו בסך של כ- 85 מיליון דולר.
בתחום הפעילות הוותיק ביותר שלנו - יבול ועמידות לעקות סביבה, שמחנו להודיע על הארכה והרחבה של שיתוף הפעולה עם מונסנטו. זוהי ההארכה השנייה של ההסכם בתחום פעילות זה. לצד הארכת שיתוף הפעולה עד שנת 2016, כאמור, נוספה תכנית רב-שנתית חדשה לחמש שנים לשיתוף פעולה בתחום הפעילות השני שלנו – עמידות לעקות ביולוגיות, למזיקים ומחלות בצמחים. התוכנית החדשה מתמקדת במחקר ופיתוח בתחום עמידות למחלת ה- Stalk Rot בתירס. שני שיתופי פעולה נוספים של החברה בתחום הפעילות של עמידות לעקות ביולוגיות, עם חברות סינג'נטה ודופונט-פיוניר, הוארכו והורחבו אף הם בשנה האחרונה. אדגיש כי אנו רואים בתחום הפעילות של עמידות לעקות ביולוגיות מקור משמעותי לצמיחה עבור החברה ולכן חלק מתקבולי ההנפקה שהושלמה לאחרונה, יוקצו למימון עצמי של תשתיות נוספות במטרה לתמוך בפעילויות עתידיות בתחום זה. בתחום הפעילות של אג-כימיה, התחום החדש מבין ארבעת תחומי הפעילות של החברה, המתמקד כיום בגילוי קוטלי עשבים חדשים, יתרוננו התחרותי נובע מהפוטנציאל האפשרי של הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו לגלות מולקולות מטרה חדשות. במהלך השנה האחרונה המשכנו לשפר את היכולות והתשתיות שלנו בכדי להשיג את מטרתנו והשקנו פלטפורמה טכנולוגית חישובית ייעודית בשם PoinTar, המהווה אבן דרך ראשונה בתוכנית. אנו מצפים שתחום פעילות זה יגדל ויהווה חלק משמעותי מפעילות החברה בעתיד וגם בו יושקעו חלק מתקבולי ההנפקה שהושלמה לאחרונה. אבופיול, חברת הבת הנמצאת בבעלות מלאה שלנו, ממשיכה להתקדם לקראת המטרה העיקרית שלה - פיתוח זרעי קיקיון, כחומר גלם בר קיימא ובמחיר תחרותי, עבור שוק הפולימרים והדלקים הביולוגיים. בהתבסס על התוצאות המעודדות של שלושת השנים האחרונות של ניסויי שדה בברזיל, אנו מצפים למסחור זרעי הקיקיון בשנת 2016.
במבט קדימה, אנו מאמינים כי התשתיות הטכנולוגיות רבות היכולות, המתפתחות ללא הרף, של החברה, תאפשרנה את הבסיס לצמיחה עתידית ומשמעותית בכל תחומי הפעילות הנוכחים שלנו."
הנהלת החברה תקיים היום, 19 למרץ, 2014, בשעה 16:00 שעון ישראל, שיחת ועידה באנגלית לסקירת התוצאות. המעוניינים להשתתף בשיחת הועידה מוזמנים להתקשר מספר דקות לפני השעה האמורה לטלפון ישראלי: 03-9180685. שיחת הועידה תשודר באופן ישיר באתר החברה בכתובת:
https://investors.evogene.com<https://investors.evogene.com/>
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





