נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

האישה טפלה עלילות שווא על בעלה, וגרמה לפיטוריו כמנהל בית הספר.

פרקליטת הבעל: פעולות האישה ממומנות ע"י רב הקהילה בה חברים בני הזוג, משום שנפגע מהתנהלות הבעל

 

 
עוד ליאן קהתעוד ליאן קהת
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/04/2014

אישה הגישה למשטרה תלונות שווא נגד בעלה על אלימות ועבירות מין. החקירה נגד הבעל נסגרה והתיק הפלילי נגדו נסגר  - מחוסר ראיות.

חרף כך, הגישה האישה תביעות למתן צו הגנה נגד הבעל, לביהמ"ש למשפחה, והשופטת הזהירה את האישה מלהמשיך להגיש בקשות חסרות יסוד פן תיקנס. אך לדברי עו"ד ליאן קהת, מאותו שלב פרקליטתו של הבעל, החלה  להגיש בקשות דומות לבית הדין הרבני.

האישה הגדילה לעשות, ושלחה למשרד החינוך ולנציבות שירות המדינה מכתב, אליו צירפה את התלונות למשטרה אותן הגישה. כתוצאה מכך פוטר בעלה ממשרתו הבכירה - כמנהל בית ספר, והחל לעבוד לפרנסתו כעורך דין.

מתצהירו של הבעל עולה כי האישה החלה לשלוח אל לקוחותיו החדשים חוקרים פרטיים, במטרה להניא אותם מלרכוש את שירותיו כעורך דין. לדבריו, האישה כלל לא מחפשת פשרה או פתרון, ומעכבת בכוונה את הסכמתה לגט, תוך שהיא ממשיכה להמטיר על הבעל הליכים משפטיים ותלונות שווא במשטרה.

לדברי עו"ד קהת, האישה איננה יכולה לממן מאבק משפטי כה ארוך ומתוזמן, ומי שמממן אותו הוא ככל הנראה רב הקהילה אשר הסתכסך עם הבעל, לאחר שהבעל ערער על פסק בוררות אותו נתן הרב, וזכה.

לדברי עו״ד קהת, הרב, שלא חסר באמצעים, נפגע מהערעור על סמכותו, החליט לפגוע במטה לחמו של הבעל בכל מחיר, ולצורך כך החל להשתמש באשתו ככלי ניגוח משפטי.

לדברי עו"ד ליאן קהת, האישה מנהלת מול בעלה מלחמת חורמה משפטית, הנמשכת מספר שנים, וכלל איננה מעוניינת להתגרש ממנו.

"האישה לא בוחלת בהפרכת עלילות שווא, השחרת שמו של בעלה בפני סביבתו, בפני מכריו ובמקום עבודתו" טוענת עו"ד קהת, "היא מחבלת בכוונה במוניטין הרבים שצבר בעלה כעו"ד וכמנהל בית ספר, ולמעשה רודפת אותו בחסות החוק – ומחרבת את חייו".

לדברי עו"ד קהת, מספר חודשים לאחר שליחת המכתב למשרד החינוך ולנציבות שירות המדינה, בה פירטה האישה את האשמות השווא שלה, פוטר הגבר ממקום עבודתו, אשר שימש מטה לחמו לאורך 30 שנה. לדברי עו"ד קהת, במכתב הפיטורין לא הוצגה כל עילה פדגוגית להצדקת פיטוריו.
"הדחתו של הבעל ממשרתו, והרחקתו ממשרד החינוך השחירה את שמו לעד", טוענת עו"ד קהת. "למרות שנותרו לו שנים רבות עד לפרישה, הוא לא יוכל עוד להמשיך ולהתקיים כמורה, ויאלץ להסתפק בפנסיה, הנמוכה בעשרות אחוזים מהסכום שהרוויח עד אז".

"כל ההליכים כנגד הגבר נגנזו"
לדברי עו"ד קהת, גם אחותה של האישה, בדתה מלבה עלילה שווא, כאילו הגבר הטריד אותה מינית – והגישה נגדו תלונה במשטרה. המשטרה חקרה את כל התלונות שהוגשו נגד הבעל, וגנזה את כולן עד אחת – מחוסר ראיות.

לדברי עו"ד קהת, סגירת ההליכים במשטרה לא מנעה מהאישה ומאחותה להגיש "בחוסר תום לב משווע, תצהיר עדות מופרך לבית המשפט, שבו הן חוזרות על הטענות שהעלו נגד הגבר במשטרה, שכאמור, נדחו על ידי הפרקליטות".

לדברי עו"ד קהת, האישה לא הסתפקה בתלונות שהגישה למשטרה, ואף הגישה מספר בקשות לצווי הגנה, בבקשה להרחיק את הבעל מביתו, בקשות אשר נדונו בפני בית המשפט למשפחה, ונמצאו חסרות עילה, ועל כן נדחו.

לדברי עו"ד קהת, בית המשפט אף התריע בפני האישה, שלא תגיש בקשות דומות בעתיד, מפני שתיקנס. האישה המשיכה בנוהגה זה, אך את הבקשות לצווי הגנה היא הגישה מאותה עת, רק אל בית הדין הרבני.

"עורך דינה של האישה משחיר את פני הגבר ברבים"
הבעל טוען כי האישה חיבלה בעבודתו קשות, כשבתקופה בה הוצא נגדו צו הרחקה זמני, שבוטל כמובן, האישה העלימה פריטים רבים שהיו במשרדו אשר שכן אז בביתם, ובתוכם: תיקי הלקוחות, מכונת הצילום, המחשב הנייד והחפצים שהיו בכספת. למרות הפצרותיו, האישה סירבה להשיבם עד היום.

בנוסף, פתחה האישה מול הגבר תיק בהוצאה לפועל, בסמוך להחלטת בית המשפט על גובה המזונות הזמניים. למרות שהבעל שילם את כל תשלומי המזונות בהם חוייב, נמנעה האישה מהקטנת החוב בהוצאה לפועל, עד כי הסכום הגיע לסך של יותר כמעט 100 אלף שקלים. "האישה פעלה לעיקול זכויותיו של הגבר בכל מקום, לרבות עיקול משכורתו, מהלך אשר בתקופתו אילץ את הגבר לחיות על חשבון הלוואות מגורמים חוץ בנקאיים", אומרת עו"ד קהת. לאחר תקופה שבה ניהל הגבר הליכים מול ההוצאה לפועל, התקבלה לבסוף עמדתו לטענת 'פרעתי', ומהתיק הופחת הסכום המנופח באופן שהסתבר שכלל לא נותר חוב בתיק ההוצל"פ.

האישה גם שלחה חוקרים פרטיים רבים, אשר חקרו אותו ואת לקוחותיו באמתלות שונות ומשונות. לדברי עו"ד קהת, לאישה, שעובדת בעבודות דחק, אין יכולת כלכלית לממן חקירות ומעקבים מתמשכים כגון אלו, ועל כן קיים חשד סביר מאד, שמאחורי הפעלת החקירות היקרות עומד גורם נוסף בעל כיסים עמוקים.

"אגב השקרים הרבים, מציגה האישה את הגבר כעתיר נכסים, וכבעלים של דירות וקרקעות רבות, תוך שהיא מייחסת לו בעלות על כל נכסי אחיו - כולם בעלי משפחות ברוכות ילדים - בידיעה מלאה שטענותיה חסרות שחר", אומרת עו"ד קהת. לדבריה, הנתבע עשה כל יכולתו כדי לנסות לפתור את סכסוך הגירושין בדרכי נועם, אך האישה סירבה לכל הצעה הגיונית שהציע לה, ונראה כי היא מנהלת את ההליכים נגדו, ללא כל מטרה מוגדרת, וללא מגבלות כספיות כלשהן.

האם רב הקהילה עומד מאחורי הפרשייה?
לדברי הגבר, הגורם המממן את מאבק האישה נגדו, אשר עלה מאות אלפי שקלים, ונמשך למעלה מארבע שנים, הוא לא אחר מרב הקהילה, בה היו חברים שני בני הזוג, עוד בטרם עלו יחסיהם על שרטון.

לדברי עו"ד קהת, אילו הייתה האישה מממנת מכיסה את ההליכים, היא הייתה מזמן פושטת את הרגל, או לכל הפחות מזדרזת לסיים את הליך הגירושין היקר. אך לדברי עו"ד קהת, האישה עיכבה במכוון דיונים רבים, , כל זאת על מנת להאריך כמה שיותר את משך המאבק שלה נגד בעלה, ולהביאו לקריסה כלכלית.

"היקף ההליכים שמנסה האישה לכפות על הגבר מלמד, כי נעשים בתיק זה הליכים שלא בתום לב, ועל מנת לפגוע בגבר" טוענת עו"ד ליאן קהת.  לדברי עו"ד קהת "ספק אם האישה בכלל מבינה את ההליכים בהם נוקטת והיא משמשת כ'בובת מריונטה' בידי הרב, המממן ככל הנראה את הפעילות המשפטית ומכתיב את האסטרטגיה ההרסנית בתיק".  

בני הזוג הינם הורים לחמישה ילדים.לדברי עו"ד קהת, הבעל נהג עד כה באיפוק מירבי כדי להקטין את הנזק העצום הנגרם לקטינים בעטיה של התנהגות האישה.  "עם זאת קצה נפשו בהתעמרותה בו,ובימים אלה הוא שוקד על הכנת תביעה נזיקית כנגד האישה בגין הנזקים העצומים שנגרמו לו לרבות פגיעה אנושה בכושר השתכרותו, ובשמו הטוב" אומרת עו"ד ליאן קהת.

עו"ד ונוטריון ליאן קהת https://kehat-law.com/  עוסקת רבות בתחום דיני המשפחה, גירושין, כתיבת צוואות, מאבקי ירושה ועיזבונות.










הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x