נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

התנועה לאיכות השלטון ליועמ"ש >> יש לבדוק טענתו של השר כ"ץ בדבר הצעה בלתי חוקית שהגיש לו לכאורה מנהל רשות החברות הממשלתיות

 

 
ישראל כץישראל כץ
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2014

התנועה לאיכות השלטון פנתה ליועמ"ש בבקשה לבדוק את האשמות השר כ"ץ כי לכאורה מר יוגב הציע לו למנות בעצמו דירקטורים בחברות הממשלתיות אשר תחת פיקוחו שלא לפי מנגנון המינויים הרשמי הקבוע בחוק. איכות השלטון: הצעה פגומה ואינה עולה בקנה אחד עם הוראות החוק ועם טוהר המידות הציבורי
 
רקע
לפי פרסומים עולה כי במהלך ישיבת הממשלה השבועית, הצהיר שר התחבורה והבטיחות בדרכים, מר ישראל כ"ץ, כי מנהל רשות החברות הממשלתיות, מר אורי יוגב, הציע לו למנות בעצמו דירקטורים בחברות הממשלתיות אשר תחת פיקוח משרד התחבורה, שלא לפי מנגנון המינויים הרשמי הקבוע בחוק החברות הממשלתיות. זאת, בתמורה לכך שמר כ"ץ יסיר התנגדותו לתכנית "נבחרת הדירקטורים" אשר בימים אלו מקודמת על ידי מר יוגב.
 
התנועה לאיכות השלטון מציינת בפני היועמ"ש, כי הצעתו של מר יוגב, לעקוף את מנגנון המינוי המיוחד, אם אכן הוצעה, עומדת בניגוד מוחלט להוראות החוק.  וכן, יש בה כדי להפר את כללי המשפט המנהלי, לפיהם אין למנות עובדי ציבור -ביניהם דירקטורים בחברות ממשלתיות- בניגוד עניינים ותוך שקילת שיקולים זרים. בנוסף, נראה כי יש בסחר-מכר של אופן הצבעת גורמים בממשלה הפרה של טוהר המידות הציבורי, שעשויה לעלות לכדי מתן טובת הנאה לעובד ציבור, שהיא כידוע עבירה פלילית.
 
לאור חשדות שהתעוררו בעבר בנוגע להתנהלותו של מר יוגב שלא נבדקו לעומק, פנתה התנועה לאיכות השלטון ליועמ"ש בבקשה כי יבדוק אם יש בסיס להאשמות אשר נטענו על ידי השר כ"ץ. התנועה לאיכות השלטון מבקשת מהיועמ"ש כי גם אם יתגלה כי אין בחשדות דבר, יפורסמו מסקנות הבדיקה שתיערך כדי לטהר את שמותיהם של אנשי ציבור בכירים ולחזק את אמון הציבור בנציגיו.

 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x