עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: "בדיון לפני החלטת הריבית האחרונה של בנק ישראל חמישה מחברי המועצה המוניטרית המליצו להותיר את הריבית ללא שינוי, חבר אחד המליץ להעלות את הריבית ב-0.25 נקודת אחוז, נוכח האינדיקטורים השוטפים החיוביים בישראל ובעולם, לצד הסיכונים הנלווים לריבית נמוכה. תמיכת אחד מחברי הוועדה בהעלאת ריבית, לראשונה לאחר תקופה ארוכה מאוד, מרמזת על כך שככל הנראה סצנת הורדת הריבית הסתיימה.
להערכתנו, האינדיקטורים שתומכים בהעלאת ריבית עדיין אינם מספיק חזקים ולא מצדיקים העלאת ריבית בקרוב, על פי התרחיש המרכזי שלנו ריבית בנק ישראל לא תשתנה עד לסוף השנה. יתר על כן, ייסוף משמעותי או הרחבה מוניטרית נוספת באירופה יכולים אפילו לתמוך בשיקולים להפחתת ריבית."
נקודות מרכזיות נוספות מהסקירה:
ישראל
· על פי סיכומי דיוני הריבית של בנק ישראל חבר ועדה אחד תמך בהעלאת ריבית.
· הגירעון הממשלתי ממשיך להצטמצם.
· בשבוע האחרון נרשמה ירידה בציפיות לאינפלציה הנגזרות מאג"ח הממשלתיות.
גוש האירו
· ה-ECB נתן רמז שיפעל בישיבתו הבאה כדי להתמודד עם האינפלציה הנמוכה וחוזקו של האירו.
עוד בעולם
· ארה"ב: ירידה בדרישות השבועיות לדמי אבטלה, אך ירידה במספר המשרות הפנויות.
· סין: שיפור בנתוני סחר החוץ, צמיחה מתונה מהצפי בייצור התעשייתי ובמכירות הקמעונאיות.
· ברזיל: האינפלציה שעלתה פחות מהצפי תאפשר ככל הנראה לבנק המרכזי להותיר את הריבית ללא שינוי.
להלן קישור לסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים:
https://gw.fleisher-pr.com/temp/harel/Weekly13May2014.pdf
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

עפר קליין ,צילום: יונתן בלום


