מתן הנחה בדמי ניהול בשל מקבלי קצבה בקרן פנסיה-טיוטה
בתוקף סמכותי לפי סעיף 39(ב) לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005 ולאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת, אני מורה כלהלן.
1. כללי
בתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל)(דמי ניהול), התשע"ב-2012 (להלן – תקנות דמי ניהול), נקבעו השיעורים המרביים שלפיהן ניתן לגבות דמי ניהול בקופת גמל.
תקנה 3(א)(1) לתקנות דמי ניהול קובעת שחברה מנהלת של קרן חדשה מקיפה רשאית לגבות דמי ניהול ממקבלי קצבה, בשיעור שלא יעלה על 0.5% בשנה מתוך סך נכסי הקרן שעומדים כנגד התחייבויותיה לזכאים לקבלת קצבה אחרי יום 1 בינואר 2004. תקנה 3(ב)(3)(א) לתקנות דמי ניהול קובעת שחברה מנהלת של קרן חדשה כללית רשאית לגבות דמי ניהול ממקבלי קצבה, בשיעור שלא יעלה על 0.6% בשנה מתוך סך כל הנכסים העומדים כנגד התחייבויות הקרן לזכאים לקבלת קצבה אחרי יום 1 בינואר 2013.
מטרת חוזר זה היא להסדיר את האופן שבו תחושב הקצבה והאופן שבו ייגבו דמי הניהול על ידי החברה המנהלת במקרה שבו ניתנת הנחה בדמי ניהול.
2. הגדרות
"קצבה בפועל" - סכום קצבתו של מקבל קצבה שמחושב לפי מקדם המרה שמגלם דמי ניהול לאחר מתן הנחה;
"קצבה לפי דמי ניהול מרביים" - סכום קצבתו של מקבל קצבה שמחושב לפי מקדם המרה שמגלם דמי ניהול בשיעור המרבי;
"קצבת זקנה" - קצבה המשולמת לעמית מקופת גמל לקצבה במשך כל ימי חייו לפי ההסדר הביטוחי, החל במועד הגיעו לגיל המזכה בקצבה לפי ההסדר הביטוחי.
3. מתן הנחה בדמי ניהול למקבל קצבה
א. בשל מקבל קצבה הזכאי להנחה בדמי ניהול תחשב החברה המנהלת את הקצבה לפי דמי ניהול מרביים ואת הקצבה בפועל.
ב. הקצבה שתשולם למקבל קצבה מדי חודש תהיה הקצבה בפועל.
ג. הנחה בדמי ניהול למקבל קצבה תינתן למשך כל תקופת תשלום הקצבה.
ד. הנחה בדמי ניהול למקבל קצבת זקנה תחול גם על שאיריו, ככל שישנם.
4. גביית דמי ניהול מהנכסים העומדים כנגד ההתחייבויות למקבלי קצבה
א. מדי חודש תפחית החברה המנהלת מסכום דמי הניהול לפי השיעור המרבי בשל מקבלי הקצבה בקרן את ההפרש שבין סכום הקצבה בפועל לבין סכום הקצבה לפי דמי ניהול מרביים בשל כל אחד ממקבלי הקצבה בקרן (להלן – הפרשי הקצבה).
ב. סך הפרשי הקצבה יישארו בקרן והחברה המנהלת לא תהיה רשאית לגבות אותם כדמי ניהול.
5. התאמת סכומים
סכום הקצבה לפי דמי ניהול מרביים וסכום הקצבה בפועל יותאמו לשינויים שיחולו לגבי תשלום קצבאות, וביניהם: שינויים בשל הצמדה למדד ושינויים בשל איזון אקטוארי.
6. תחולה
הוראות חוזר זה יחולו על כל החברות המנהלות של קרנות הפנסיה החדשות.
7. תחילה
תחילתו של חוזר זה ביום פרסומו.
דורית סלינגר
הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





