נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

התקדמות לפלוריסטם בדרום קוריאה‎

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/05/2014

התקדמות לפלוריסטם בתוכנית הקלינית בדרום קוריאה:
הרשויות אישרו לחברה להשתמש בתאים שייוצרו במפעל החדש בחיפה בשלבים המתקדמים של הניסויים הקליניים שיתקיימו במדינה
חברת הביו רפואה פלוריסטם הודיעה היום על התקדמות בתוכנית הקלינית והמסחרית שלה בדרום קוריאה: מנהל המזון והתרופות הדרום קוריאני (MFDS) אישר לה להשתמש בתאים שיוצרו במתקן תאי הגזע החדש בחיפה בניסויים הקליניים המתקדמים המתוכננים במדינה. בעקבות האישור, תוכל כעת פלוריסטם להתחיל בניסוי הקליני פאזה 2 בצליעה בינונית לסירוגין (IC) בדרום קוריאה. ניסוי זה קיבל את אישור המנהל בנובמבר 2013, וכבר נמצא בעיצומו במרכזי מחקר בארה"ב וגרמניה.

זמי אברמן, מנכ"ל פלוריסטם, אמר היום: "דרום קוריאה מהווה שוק יעד עצום, שבו אנו ממוצבים היטב הודות לשיתוף הפעולה האסטרטגי שלנו עם צ'אה ביו הקוריאנית. אנו מאמינים שתאי הגזע מהשלייה מהווים את הטיפול התאי האלוגנאי היחיד שאושר לניסויים קליניים בקוריאה. עם אישור מנהל המזון והתרופות המקומי לתהליך הייצור שלנו, אנו שמחים להתקדם לשלב השני של הניסוי בצליעה בינונית לסירוגין.

לפי חברת המחקר קלירסטייט, כמיליון אנשים בדרום קוריאה סובלים מטרשת עורקים וקצב האבחון והטיפול במחלה נמצא בעלייה מתמדת.

על המפעל:

מפעל הייצור החדש ממוקם במת"ם חיפה, משתרע על כ-2,600 מ"ר והושקעו בבנייתו כ-35 מיליון שקלים. המפעל תוכנן בקפידה בהתאם לדרישות הרגולטוריות של הרשויות האירופאיות EMA)), מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), תנאי ייצור נאותים (GMP) וכן בהתאם לסטנדרטים של משרד הבריאות בישראל.
מתקן הייצור החדש מסוגל להפיק כ-150 אלף מנות תאים בשנה –  פוטנציאל בעל ערך כלכלי משמעותי עבור החברה.
בפלוריסטם מאמינים שהשליטה בתהליך הייצור הינה מפתח להצלחה ולכן משקיעה משאבים רבים בפיתוח מערכות מתקדמות לייצור המוני ועקבי של תאי הגזע מהשלייה למוצרי החברה השונים.

על שיתוף הפעולה עם צ'אה
ב-26 ביוני הודיעה פלוריסטם על ההסכם עם צ'אה שבמסגרתו  ענקית הביוטק הקוריאנית תבצע ותממן מחקרים קליניים בדרום קוריאה לטיפול בצליעה בינונית לסירוגין (IC) תחת הפיקוח של הרשות הרגולטורית בקוריאה. עם האישור הרגולטורי הראשון למוצר PLX בדרום קוריאה, פלוריסטם וצ'אה יקימו מיזם משותף (JV) בבעלות משותפת של שני הצדדים. מטרת המיזם הינה מסחור של מוצריPLX  בדרום קוריאה. בנוסף, הקניין הרוחני יישאר בידי פלוריסטם, שתוכל לעשות שימוש בנתונים שייאספו בדרום קוריאה להמשך פיתוח מוצרים ואינדיקציות נוספות.







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x