בנק ישראל מותיר את הריבית על כנה ברמה של 0.75%, למרות ההאטה בצמיחה ושיעור האינפלציה הנמוך
רוב הגורמים שמציין בנק ישראל, למעשה תמכו בהורדה נוספת של הריבית במשק. כך למשל המדד הנמוך, שעלה באפריל בשיעור של 0.1% בלבד, נמוך משמעותית מהציפיות, והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 1% - הגבול התחתון של טווח היעד.
בנוסף, האינדיקאטורים לפעילות הריאלית שנוספו החודש מעידים על צמיחה מתונה מזו שהוערכה בחודש הקודם, אולם קיימת אי ודאות לגבי מידת ההתמתנות; האומדן הראשון לרביע הראשון מצביע על האטה בצמיחה, בעקבות צמצום הצריכה הפרטית וההשקעה, בעוד שנתוני שוק העבודה ממשיכים להצביע על גידול בתעסוקה וצמצום האבטלה, וחל שיפור במדדי האמון והציפיות לפעילות. סימני התמתנות ניכרים גם בנתוני המדד המשולב, ובכלל זה ביצוא הסחורות. כמו כן, ציינו בבנק ישראל את מחירי הדירות המשיכו לעלות בפברואר-מארס, וקצב עלייתם השנתי נותר בסביבות 6-7%.
ברבעון הראשון של השנה המשק צמח ב – 2.1% בלבד. בבחינת גורמי הצמיחה ראינו ירידה בצריכה הפרטית (2%), וצניחה בהשקעות בנכסים קבועים (14.4%), אשר מעידים על האטה במשק הישראלי, כפי שבאה לידי ביטוי גם במדדי המחירים בחודשים האחרונים ובפרט, בחודש אפריל. אנו סבורים כי ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי, שגויה ואיננה מותאמת לפעילות הריאלית במשק וזאת למרות העלייה במחירי הדירות בחודשים בפברואר - מארס. גם בראיה גלובאלית, סביבת הריביות בעולם המערבי נמוכה ואיננה צפויה לעלות בטווח הקצר, ובגוש האירו אף צפויה הקלה כמותית. לאור כל זאת, אנו ממשיכים להחזיק בדעה כי יש מקום להפחתה נוספת בשער הריבית.
עוזי לוי, אנליסט בכיר
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





