נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

העסקה מלאה של בעלי מוגבלויות במשק הישראלי תחסוך לקופת המדינה 13 מיליארד שקל‎

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/05/2014

כל עובד מפחית את הנטל על מערכות הרווחה והבריאות ותורם הכנסות בתשלום מיסים

על אף הגידול במודעות לחשיבות בהעסקה של בעלי מוגבלויות והליכי החקיקה המתקדמים, הציבור בישראל ומקבלי ההחלטות טרם הבינו את המשמעות הכלכלית האדירה שתהיה לכך על המשק, כך אומר נדב עטיה, מייסד ומנהל סטודיו אנד ג'וי בראש העין ומלווה של עסקים חברתיים.

העסקה מלאה של בעלי מוגבלויות במשק הישראלי תחסוך לקופת המדינה סכום עתק של 13 מיליארד שקל בכל שנה בהפחתת צורך בקצבאות וסיוע ותשלומי מיסים של העובדים, אומר נדב עטיה. בנוסף מפחיתה העסקת בעלי מוגבלויות את הנטל שיש על מערכות הרווחה והבריאות ועל בני משפחותיהם כי אדם עובד הוא בריא יותר פיזית ונפשית.

 כל עובד עם מוגבלות שמועסק חוסך למדינה 35 אלף שקל בשנה בממוצע. כיום יש פוטנציאל של 400 אלף בעלי מוגבלויות שאינם מועסקים. החוק שיחייב העסקה של בעלי מוגבלויות בגופים ציבוריים הוא חשוב ומהווה צעד ראשון, אומר עטיה, אולם אסור לנו לשבת מנגד ולחכות שהממשלה תעשה את כל העבודה. כל אחד צריך לחשוב איך הוא תורם במשימה הלאומית החשובה במקום עבודתו בהעסקה ישירה או באמצעות רכישה מעסקים חברתיים. חשוב להקפיד על שילוב נכון של בעלי צרכים מיוחדים בעסק או בארגון עם הדרכה מקצועית נכונה.

 סטודיו אנד ג'וי הוא מראשוני העסקים החברתיים בישראל ומעסיק כ-30 בעלי מוגבלויות בשזירת פרחים והכנת מתנות וחבילות שי וזאת ללא תמיכות ציבוריות. החיסכון לקופת המדינה מפעילות הסטודיו מגיע לכמיליון שקל בשנה.

מידע על המיזם באתר: www.andjoy.org.il




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x