סקר מכון מדגם עבור קרן רוטשילד קיסריה לקראת כנס הרצליה ה-14
ע"ש אדמונד בנימין דה רוטשילד:
כ- 74% מהציבור מאמין שהחינוך הוא הגורם המרכזי לחיזוק החוסן הלאומי
לעומת כ- 48% בלבד שמדרגים את נושא הביטחון כחשוב ביותר לחוסן הלאומי של ישראל
***
89% מהציבור חושבים שעל הממשלה ליטול האחריות המרכזית לתחומי הרווחה במדינה
***
63% מהציבור מעריכים שתרומת אנשי העסקים לקהילה
- בלתי מספיקה
ממצאי הסקר שערכו מינה צמח ומנו גבע ממכון מדגם עבור קרן רוטשילד קיסריה לקראת כנס הרצליה ה-14 ע"ש אדמונד בנימין דה רוטשילד שנפתח הבוקר בבינתחומי בהרצליה, במעמד הברונית אריאן דה רוטשילד, מצביעים כי כאשר המרואיינים- מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל- מעלים את שני הגורמים שבולטים בתודעתם כתורמים העיקריים לחוסן הלאומי, הרי שרבע (25%) מהם מקשרים את החוסן הלאומי בנושאי ביטחון מול אויבי ישראל, 17% - בנושאי הכלכלה ורק 12% ממשתתפי הסקר מקשרים את החוסן הלאומי בנושאי החינוך.
אולם כאשר המרואיינים התבקשו לבחור שני גורמים מבין רשימה של מספר נושאים שיש להם זיקה לסוגיית החוסן הלאומי, ביניהם בטחון מול אויבי ישראל וחינוך, השתנה משמעותית סדר חשיבות הגורמים: 74% מהמרואיינים הצביעו על תחום החינוך כגורם החשוב ביותר לשימור החוסן הלאומי של ישראל, זאת לעומת 48% התופסים את הביטחון מול אויבי ישראל כנושא החשוב ביותר לחיזוק החוסן הלאומי.
הסקר מראה עוד כי 89% מהמרואיינים הישראלי משוכנע כי האחריות העיקרית על ענייני הרווחה צריכה להיות מוטלת על המדינה וכי הממשלה היא זו שצריכה לטפל בנזקקים, זאת לעומת 7% בלבד, החושבים כי האחריות על ענייני הרווחה צריכה לחול בעיקר או רק על אנשי העסקים והעמותות.
כנס הרצליה ה-14 מציין השנה יובל שנים להקמת קרן רוטשילד קיסריה, קרן העד שיזם הברון אדמונד בנימין דה רוטשילד. קרן רוטשילד קיסריה העניקה בשנים האחרונות תרומות בסך של יותר מחצי מיליארד ש"ח לקידום המצוינות בהשכלה הגבוהה בישראל, לצמצום פערים חברתיים באמצעות השכלה, להכשרת מנהיגים ויזמים צעירים – שגרירי רוטשילד ועוד. בהקשר זה יצוין כי מהסקר עולה עוד כי 68% מהמרואיינים, מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל, משוכנעים שלפילנתרופיה ולארגונים חברתיים תפקיד חשוב בחיזוק החוסן הלאומי.
סוגיה נוספת אשר נבחנה בסקר היא תרומתם של העסקים בארץ לקהילה. הממצאים מראים כי 61% מקרב הנשאלים חושבים שהתרומה של העסקים לקהילה אינה מספיקה וכי עליהם להגדילה. המספרים דומים גם כשמדובר בתרומתם של אנשי העסקים לקהילה באופן פרטי; 63% מאמינים שהתרומה אינה מספיקה. בנוסף, כשני שליש (63%) מהנשאלים מצפים מהיהודים בעולם לתרום למדינת ישראל.
במענה לשאלה פתוחה, "מהי חלוציות בעיניך", שהעלתה את התגובות הבולטות בתודעה השיבו רבע מהנשאלים (25%) "התיישבות בפריפריה והפרחת הנגב והגליל", 7% השיבו אהבת הארץ, 7% השיבו התנדבות במלכ"ר, 6% מהנשאלים אמרו שחלוציות בעיניהם זה לעסוק בחינוך. שירות קרבי ושירות קבע בצה"ל הוגדרו כמעשה חלוצי רק ע"י 6% מהנשאלים, 5% בלבד ציינו "הקמת סטרט-אפ".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





