נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

חדשות מאגף שוק ההון ביטוח וחיסכון >> הוראות דיווח מידע על עמיתים בקופות גמל - טיוטה‎

 

 
דורית סלינגרדורית סלינגר
 

דורית סלינגר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/06/2014

דיווח מידע על עמיתים בקופות גמל - טיוטה
 
בתוקף סמכותי לפי סעיף 42 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) התשס"ה-2005, וסעיף 40 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) התשס"ה-2005, להלן הוראותיי.

1. כללי

גופים מוסדיים מגישים לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון (להלן: "הממונה") דוחות חודשיים, דוחות כספיים רבעוניים ושנתיים ודיווחים נלווים לדוחות אלו. חוזר זה קובע כי בדיווחים הנלווים לדוחות הכספיים השנתיים יעבירו גופים מוסדיים בנוסף, מידע ביחס לעמיתים ולמבוטחים. מידע זה יכלול, בין היתר, סיווג של המידע לפי קבוצות הגיל של העמיתים, כך שתמונת המצב בשוק החיסכון הפנסיוני תהיה מבוססת על המאפיינים של העמיתים והמבוטחים.

2. הגשת הדוח

א. חברה מנהלת של קרן פנסיה חדשה תעביר לממונה דיווח כמפורט בנספח א לחוזר זה לגבי קרן פנסיה חדשה מקיפה שבניהולה.
ב. חברת ביטוח תעביר לממונה דיווח כמפורט בנספח ב לחוזר זה לגבי קופות ביטוח ופוליסות לביטוח אובדן כושר עבודה שבניהולה.
ג.  חברה מנהלת של קופות גמל תעביר לממונה דיווח כמפורט בנספח ג לגבי כל קופת גמל לא משלמת לקצבה ולגבי כל קופת גמל לתגמולים שבניהולה ודיווח כמפורט בנספח ג1 לגבי כל קרן השתלמות שבניהולה.
ד. הנתונים ידווחו כך שעמית עם מספר חשבונות יופיע פעם אחת.
ה. הדיווח ייעשה במסגרת הדיווחים הנלווים לדוחות הכספיים השנתיים.
ו. הבקרות לדיווח זה ייעשו בהתאם להוראות חוזר גופים מוסדיים 2009-9-27.

3. פרשנות
משמעות המונחים בנספחים לחוזר זה תהיה בהתאם למשמעותם בהוראות הדין, למעט אם הוגדר בנספח אחרת.

4.  תחולה
חוזר זה יחול על כל הגופים המוסדיים, לגבי מוצרי החיסכון הפנסיוני וביטוח חיים שבניהולם ולמעט קרן פנסיה ותיקה וקופת גמל מרכזית.

5. תחילה
תחילת חוזר זה החל מהדוחות הכספיים השנתיים לשנת 2014.
 


דורית סלינגר
הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון


 




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x