כחלק מהרחבת מגוון הנגזרים הנסחרים בבורסה, אישר דירקטוריון הבורסה מיום חמישי (12.6.14) להשיק אופציות על מניות בזק ופריגו. האופציות החדשות יחלו להיסחר ביום ה', 28 באוגוסט 2014.
בהחלטה זו נענתה הבורסה, בין היתר, לפנייתם של פעילי שוק ההון להרחבת מגוון האופציות על מניות.
השקת האופציות החדשות תאפשר לראשונה לסחור בנגזרים על מניות הכלולות בענף התקשורת אשר אינו מיוצג כיום בשוק האופציות על מניות. הבורסה ממשיכה לפעול על מנת שניתן יהיה להשיק אופציות על כל המניות הכלולות במדד ת"א-25.
השנה חוגגת הבורסה חצי עשור למסחר באופציות על מניות: בשנת 2009 הושקו בבורסה האופציות על מניות וכיום נסחרות אופציות על 8 מניות (טבע, פועלים, לאומי, כיל, מזרחי טפחות, דיסקונט, רציו, אבנר) עם מחזור יומי של כ-6,500 אופציות. במחזורי המסחר באופציות על מניות חל גידול מתמשך ובאפריל השנה נרשם שיא בהיקף המסחר בהן - המחזור היומי עמד על למעלה מ- 11,000 אופציות.
הבורסה פועלת להגדלת הנזילות באופציות על מניות, הן באמצעות עידוד עשיית שוק והן באמצעות פעולות שיווק והדרכה בקרב חברי הבורסה ופעילים בשוק ההון.
רובי גולדנברג, סמנכ"ל בכיר ומנהל מחלקת מסחר ונגזרים בבורסה אמר: "מאחר שבזק ופריגו כלולות בין עשר המניות הסחירות ביותר בבורסה, ההשקה הצפויה של אופציות עליהן מהווה נדבך חשוב בצמיחתו של שוק נגזרי המניות בתל-אביב ומיישמת, הלכה למעשה, את המלצת וועדת בן חורין בדבר הצורך להרחיב את מגוון המוצרים הפיננסיים הנסחרים בבורסה. נמשיך לפעול לשכלול השוק, בין היתר באמצעות השקת נגזרים על מדדים נוספים וככל שיתאפשר – השקת אופציות על כל מניות מדד ת"א-25."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.