נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הוכרזה רשימת הסופרברנדס של ישראל בתחומי הפיננסים, הבנקאות וחברות הביטוח

 

 
סופרברנדססופרברנדס
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/06/2014

הצרכנים בישראל בחרו והכריעו מי הם ה Superbrands– מותגי העל – של ישראל לשנת 2014. הכרעת הצרכנים בוצעה ביוזמת ארגון ה- Superbrands הבינלאומי, הפועל ביותר מ-70 מדינות בעולם ובכללן ישראל.
במסגרת הבחירה, הוכתרו כסופרברנדס מותגים בולטים בתחום הפיננסים, הבנקאות וחברות הביטוח ביניהם: CAL, ישראכרט, אמריקן אקספרס, בנק הפועלים, בנק דיסקונט, לאומי קארד, מזרחי טפחות, מגדל, AIG, 9000000, מנורה, כלל ביטוח והראל, לצד מותגים נוספים בתחומים אלו.
 
"מותגי האשראי מפגינים יכולות שיווקיות ומותגיות ראויות לציון. השנה, כל מותגי האשראי בישראל הינם סופרברנדס, החל במותגי קבוצת ישראכרט: עם ישראכרט, מאסטרכארד ואמריקן אקספרס, המשך במותג cal וכלה בלאומי קארד שחזר לרשימה לאחר שנעדר ממנה באופן זמני בשנה שעברה" אומר הבוקר עורך המהדורה הישראלית של ספר ה-Superbrands, ערן יסעור, "עוד מעניין לראות ברשימה מותגי על רבים שנכנסו לרשימה אשר נוקטים בגישה פרסומית הומוריסטית ועושים שימוש בפרזנטורים הנחשבים למשעשעים ואהובים. לדוגמה – 9000000 עם שני כהן, AIG עם ערן זרחוביץ, מזרחי טפחות עם דביר בנדק, בנק דיסקונט עם ישראל קטורזה ומודי בראון, לאומי קארד עם קרן מור ויובל סגל, ישראכרט עם יובל סמו ועוד. יתכן כי הדבר יושב על תובנה צרכנית שקשורה בעובדה שבמציאות הלוחצת והלחוצה של מתיחות ביטחונית ויוקר המחיה, הצרכנים אוהבים שהמותגים קצת מבדרים ומשעשעים אותם בסיומו של עוד יום עמוס".
 
בין יתר המותגים שהוכתרו כסוּפֶּרְבְּרֶנְדְס נמצאים גם מותגים מעולם מוצרי הצריכה כדוגמת, קוקה קולה, במבה, סופר-פארם, שופרסל ורשת "שיווק השקמה" של רמי לוי; מותגי תקשורת כדוגמת האייפון, WAZE, גוגל ופייסבוק; מוסדות ציבור כדוגמת המוסד, צה"ל והשב"כ; אישים כדוגמת שמעון פרס, הרמטכ"ל בני גנץ ושלמה ארצי ועמותות כדוגמת אד"י, זק"א ויד שרה.
על פי הרשימה המתפרסמת היום - 107 מותגים שינו בשנה החולפת את מעמדם בישראל: 53 נוספו לרשימת ה-Superbrands בעוד ש-54 נפלטו ממנה.
בין מותגי העל שנכנסו השנה לרשימה הנבחרת ניתן למנות את הרמטכ"ל בני גנץ, חברות הנדל"ן אזורים, אנגלו סכסון ואפריקה ישראל; חברות הביטוח הפניקס, AIG וביטוח ישיר, מותגי האופנה הישראלים קסטרו ו-FOX ביחד עם H&M, עיתון העסקים 'גלובס' ומכבי תל אביב בכדורגל (המצטרפת למועדון הכדורסל הצהוב מתל אביב שנכנס לרשימה בשנה שעברה ונשאר בה גם השנה).
 
זו השנה השישית בה מכריז ארגון Superbrands ישראל מהי רשימת ה- Superbrands – מותגי-על -  בישראל כפי שנבחרו על ידי הקהל בישראל במתכונת הבינלאומית.
בכל מדינה שבה הוא פועל, מציין ארגון Superbrands הבינלאומי לשבח את המותגים המצטיינים ואת המנהלים שביצעו במהלך השנה פעילות שיווקית ומיתוגית ראויה לציון ובנוסף, מפעיל הארגון מועדון מקצועי שכולל הפקת ספרים המכיל קייס סטאדי'ס מקצועיים שיווקיים של הסופרברנדס הנבחרים המוצעים למכירה ברשתות סטימצקי וצומת ספרים, עורך מפגשים מקצועיים ויוזם הרצאות של בכירי הסופרברנדס בפני סטודנטים.
בכל שנה, בכל מדינה, נערך מחקר מקיף בקרב הצרכנים (בישראל עורך את המחקר מכון MarketWatch של אבינעם ברוג) אשר מדרגים את המותגים וקובעים מי ראוי בעיניהם להיות מוכתר בתואר "מותג על" בישראל ולהפוך ל"סופרברנדס".
גם השנה, בשלב הראשון הרכיבו אנשי Superbrands בישראל את רשימת כל המותגים הפועלים במדינה: מוצרי צריכה ושירותים, מקומיים ובינלאומיים, ואפילו מגזר ציבורי ואנשים כדוגמת פוליטיקאים, אנשי תקשורת, אנשי עסקים ואמנים. בסך הכול, כללה הרשימה כ-2,300 מותגים.
 
בשלב השני, ניגש לפעולה צוות שופטים בראשות פרופ' יעקב הורניק, דקאן בית הספר למנע"ס במרכז האקדמי פרס, המורכב מ-100 מנכ"לים וסמנכ"לי שיווק מובילים. צוות השופטים ניפה ודירג את רשימת המותגים המלאה, כאשר רק המותגים שזכו מהשופטים בציונים גבוהים עלו לשלב מחקר הצרכנים.
 
בשלב השלישי נערך מחקר הצרכנים על ידי מכון המחקר MarketWatch בבעלות אבינעם ברוג, שבמסגרתו דירג מדגם ארצי ומייצג (800 צרכנים) את המותגים שעלו לגמר, לאחר שאלה חולקו ל-26 קטגוריות.
ארגון Superbrands העולמי מיוצג בישראל על ידי חברת פורום פאבלישינג, בבעלות אתי עמיעד וערן יסעור, המוציאה לאור את עיתון השיווק, 'פורום שיווק', והמארגנת בישראל של פרסי החדשנות הבינלאומיים 'מוצר השנה'.
 
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x