נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל: "תוכנית מבואות ערד היא צו השעה וחלק מהפתרונות ארוכי הטווח למצוקת הדיור

 

 
השר אורי אריאלהשר אורי אריאל
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/06/2014

ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים (הולנת״ע) אישרה היום את תוכניתו של שר הבינוי והשיכון אורי אריאל להקמת 5 יישובים חדשים בני כ-3,000 יח"ד. זאת במקביל להמשך קידום תוכנית האם שתכלול עוד כ-25,000 יח"ד חדשות שכבר אושרו.

הולנת"ע אישרה היום את תוכניתו של שר הבינוי השיכון אורי אריאל להקים 5 יישובים חדשים בחבל מבואות ערד, בשטח שבין ערד לצומת להבים-רהט. היישובים יכללו כ-3,000 יחידות דיור שיהוו בית ללמעלה מ-14,000 תושבים.

התוכנית היא חלק מהאמצעים המוצעים על ידי משרד הבינוי והשיכון לפתרונות ארוכי טווח למצוקת וליוקר הדיור בישראל. אחד האזורים המשמעותיים ביותר כיום בארץ לפיתוח בצד חידוש הינו האזור שבין ערד לצומת שוקת. אזור זה הוגדר במשך עשרות שנים כ"שטח גלילי": שאין לו שייכות מוניציפאלית, מציאות אשר יצרה כאוס תכנוני וביצועי. חבל ארץ זה מצוי בנגב בפתחו של מינוף אזורי יוצא דופן הקשור למעבר צה"ל, פיתוח כלל התשתיות באזור וחיזוק הערים בו.

בימים אלו מושלם הרחבת כביש 31 המחבר את צומת להבים-רהט לערד וים המלח, צה"ל ומשרד הביטחון החלו פועלים להעברת בסיסי חיל המודיעין לצומת שוקת ובמקביל השקעות ענק בסך של למעלה מ-20 מיליארד ₪ מיושמות באזור.

מטרת התוכנית לוודא כי ההזדמנות האזורית האדירה סביב העברת בסיסי צה״ל ופיתוח התשתיות לא תוחמץ ותזכה למינוף אזרחי מיטבי לאזור ולתושביו בהווה ובעתיד. במקביל לחיזוק והרחבת הישובים הקיימים והמשך פיתוח הנגב. זאת, לצד תוכנית האם שכוללת גם את העיר כסיף שתאכלס כ-80,000 תושבים והפיכת מיתר למועצה אזורית שתאכלס כ-20,000 תושבים חדשים, ביישובים המוקמים כיום חירן וכרמית שיסופחו אליה. סה"כ מבואות ערד מהווה בית לכ-115,000 תושבים במדינה.

״תוכנית מבואות ערד היא צו השעה והיא אבן דרך נוספת ומשמעותית במימוש חזון בן גוריון של חיזוק והפרחת הנגב", אמר היום שר הבינוי והשיכון אורי אריאל, "היישובים שיוקמו ייתנו מענה ראוי לקראת מעבר מחנות צה״ל לנגב תוך אפיון שיותאם לכלל הגוונים השונים בחברה הישראלית ויהוו חלק ממגוון הפתרונות ארוכי הטווח למצוקת הדיור והורדת מחירי הדיור בכל הארץ״.

פיתוח ישובי מבואות ערד כמוצע, לצד הרחבת תחום השיפוט של המועצה המקומית מיתר למועצה אזורית, הופכים את כל הגזרה לחבל ארץ שיהווה אבן דרך משמעותית בפיתוח ויישוב הנגב וייצור הזדמנות של ממש לציבור הצמא להזדמנויות דיור אטרקטיביות במחירים שפויים.

הביקוש למגורים בנגב ובייחוד חלקו הצפוני, עולה בצורה קריטית וההיצע באזורים אלו נמוך עד אפסי. המרכז להתיישבות בנגב ובגליל, הפועל בנגב בשותפות המשרד לפיתוח הנגב והגליל, תנועת אור והרשות לפיתוח הנגב מדווח על כ- 20,000 פניות להתיישבות בשנת 2013. זו עלייה של כ-40 אחוז מ-2012 ושל כ-350 אחוז לעומת 2011.
מנתוני המרכז להתיישבות עולה כי חלה עליה משמעותית בביקוש גם לערי הנגב כדוגמת באר שבע, ערד וירוחם, אך עדיין מגמת הביקוש נוטה לכיוון מגורים בישובים קהילתיים "כפריים" בהוויתם.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x