נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלעד סולמון >> רמות המכפילים בוול סטריט קרובות לרמות שראינו ערב משבר האשראי ב-2007

 

 
אלעד סולומוןאלעד סולומון
 

אלעד סולמון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/06/2014

אלעד סלומון, אנליסט בכיר בבית ההשקעות יוטרייד יוצא נגד האופוריה בשווקים: המכפילים גבוהים ב-89% מהתצפיות שנמדדו החל מ-1983; חברות ב-500 S&P מתומחרות פי 19 מרמות הרווחים

אוהד סלומון, אנליסט בכיר בבית השקעות יוטרייד מעריך כי המשך מהלך העליות בוול סטריט הוא בסימן שאלה גדול. לדבריו, הנתון המדאיג ביותר הוא רמות המכפילים של מניות בשווקים האמריקאיים.  מניות ב-500 S&P מתומחרות ברמה של פי 19 מרמות הרווחים עליהן הן מדווחות. זהו נתון שמעלה ספקות רבות באשר להמשך העליות בשווקים כאשר המכפילים גבוהים מ-89% מהתצפיות שנמדדו החל משנת 1983 ועד היום. לצורך ההשוואה, הרמה הנוכחית רחוקה במעט מרמות המכפילים  בשנת 2007 לפני פרוץ משבר האשראי.

סלומון ציין בנוסף כי השוק האמריקני לא מתחזק בקורלציה רוחבית - יש מגזרים חזקים כמו אנרגיה, מתכות ובריאות שרושמים עליות לעומת מגזרים כמו פיננסים וטכנולוגיה שמאכזבים את המשקיעים וצפויים לשמור על חולשה יחסית לסקטורים אחרים.
לטווח הבינוני והקצר סלומון נותר אופטימי ומעריך כי נראה עליות נוספות, לדבריו, רק שבירה של רמת 1900 הנקודות ב-500 S&P תגרום לשינוי בהערכת המצב בשווקים ולבחינה מחודשת לגבי כיוונו של השוק בטווח הזמן הקצר.
לגבי זירת המאקרו, סלומון אמר כי שיעור האינפלציה בארה"ב, למרות העליות היחסיות הוא עדיין מתחת ליעד שקבע ה'פד'. בשבוע שעבר, נתוני הנדל"ן שיקפו את המצב הנוכחי שבו שוק הנדל"ן האמריקני ממשיך להתקשות להתאושש בצורה מהותית, מאידך, שוק התעסוקה גילה סימנים חיוביים.



 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x